Bad Time for Democracy

You have the right to free speech
As long as you're not dumb enough to actually try it!
(Know Your Rights, The Clash)

Ο Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε.Μ.Π. συλλαμβάνεται από το F.B.I. μόλις φτάνει στις Η.Π.Α., ανακρίνεται επί πολλές ώρες και, τέλος, απελαύνεται. Να σημειωθεί ότι ο κύριος καθηγητής ταξίδευε στις Η.Π.Α. καλεσμένος του State University of New York.

Αν και το F.B.I. δεν καταδέχτηκε να εξηγήσει στον κύριο Μηλιό γιατί εμπόδισε την είσοδό του στις Η.Π.Α. είναι βέβαιο ότι πρόκειται για φρονηματικό μέτρο: Ο Γιάννης Μηλιός είναι δεδηλωμένος αριστερός, διευθυντής του μαρξιστικού περιοδικού «Θέσεις» και έχει συχνά στηλιτεύσει τον περιορισμό των ελευθεριών και την αυξημένη καταστολή που προκαλεί η τρομοϋστερία.

Το γεγονός είναι προφανώς σταγόνα στο ωκεανό, είναι όμως ενδεικτικό του πόσο πολύ απέχει η σημερινή Αμερική από αυτή που ονειρεύτηκαν ο Τζώρτζ Ουάσιγκτων κι ο Τόμας Τζέφφερσον. Αλλά οι Dead Kennedys (η φωτό από το Bedtime for Democracy) μας είχαν προειδοποιήσει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80!

4 σχόλια

Τάδε έφη Eleni63

To να γίνει και λίγο ήρωας κάποιος μπορεί να είναι και ζητούμενο. Ο κ. Μηλιός με τον τρόπο αυτό απέκτησε οντότητα άλλου διαμετρήματος. Ομως οι αριστεροί κάποτε πήγαιναν στη Μακρόνησο κα ταξίδευαν μόνον στη Μόσχα εκδρομές και ομιλούσαν στο Λομονόσωφ. Τώρα καθηγητές του ΕΜΠ, ταξείδια στις ΗΠΑ. Το κόμμα βοηθά!

Τάδε έφη Unknown

Αγαπητή eleni63 δεν νομίζω να μεταβλήθηκε το διαμέτρημα του κ. Μηλιού από αυτή την περιπέτειά του.

Το υπόλοιπο του σχολίου σας πάντως με ψιλομπέδρεψε, τα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν χρόνια τώρα τόσο αριστερούς όσο και δεξιούς καθηγητές - με και χωρίς βοήθεια από το κάθε κόμμα!

Τάδε έφη it is

Γεια και από εδώ. Χαίρομαι που έχεις δικό σου blog γιατί από το δείγμα γραφής σου έχω πολύ καλή εντύπωση ως τώρα :D

"Το γεγονός είναι προφανώς σταγόνα στο ωκεανό, είναι όμως ενδεικτικό του πόσο πολύ απέχει η σημερινή Αμερική από αυτή που ονειρεύτηκαν ο Τζώρτζ Ουάσιγκτων κι ο Τόμας Τζέφφερσον"

Δεν ξέρω αν έχεις υπ'οψην σου το Southpark ή αν έχεις δει το Bowling for Columbine στο οποίο έχει ένα απόσπασμα από το Southpark ποθ κράζει ακριβώς το Αμερικανικό Σύνταγμα όταν προτοδημιουργήθηκε που έλεγε πως κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί ελεύθερος και ίσος από τον Θεό αρκεί να μην είναι μαύρος, γυναίκα, φτωχός κλπ κλπ χεχ οπότε δεν ξέρω πόσο υγιές όραμα είχαν οι Αμερικανοί εθνοπατέρες....

Θα επισκέπτομαι το blog σου από δω και πέρα γιατί πραγματικά μου αρέσει και ο τρόπος που γράφεις και το περιεχόμενο των λόγων σου :)

Τάδε έφη Unknown

Το "αρκεί να μην είναι μαύρος, γυναίκα, φτωχός κλπ" βεβαίως δεν υπάρχει στο αμερικανικό σύνταγμα, πρόκειται για - εύστοχο - ειρωνικό σχόλιο. Πάντως οι αμερικανοί εθνοπατέρες, για τα δεδομένα της εποχής τους πάντοτε, είχαν εξαιρετικά προοδευτικές ιδέες.

Εσείς τι λέτε;