Zidane

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί. Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον.
Απαιτείτε υπομονή και καρτερία, ενδοτικότητα στην πρόκληση και την ύβρη. Επιζητείτε οσιομάρτυρες, πρόθυμους να κατασπαραχθούν από τα λιοντάρια.
Εσάς!
Τιμωρείτε με ειδεχθή ποινή το δίκαιο θυμό, την αγανάκτηση. Θέλετε τους μεγάλους ποδοσφαιριστές να δίνουν το «καλό παράδειγμα»: πειθήνια ανθρωπάκια με σκυμμένο κεφάλι, σήμερα να καταπίνουν κάθε προσβολή, κάθε ταπείνωση, αύριο άραγε, τι; Ποδοσφαιριστές – πρόβατα.
Υποκριτές!
Κόπτεσθε δήθεν για το fair play. Όμως ανέχεστε, και με την ανοχή σας επιβραβεύετε κάθε δικτατορίσκο που αντισταθμίζει την ποδοσφαιρική του μικρότητα με την πρόκληση και με την ύβρη. Αυτούς ποτέ δεν τους τιμωρείτε. Είναι τα τσοπανόσκυλά σας.
Φαρισαίοι!

Ο Ζιν αντ-Ντιν Γιαζίντ Ζιντάν αποχώρησε από την ενεργό δράση με το κεφάλι ψηλά. Αρνήθηκε να υποταχθεί στην υποκριτική επιταγή του ψευδεπίγραφου fair play. Αρνήθηκε να σκύψει το κεφάλι. Όχι στο τελευταίο του παιγνίδι. Δεν θα επέτρεπε στον οποιοδήποτε Ματεράτσι να τον προκαλεί και να τον υβρίζει με σκαιό τρόπο χωρίς απάντηση. Δεν θα ακολουθούσε το κοπάδι, θα γύριζε και θα δάγκωνε το τσοπανόσκυλο.

Ας κραυγάζουν οι υποκριτές που έσπευσαν αν τον αποκηρύξουν, αυτοί που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να επιτιμήσουν τη συμπεριφορά του υβριστή. Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ζιντάν γύρισε πάνω μας. Εμείς επιτρέψαμε, εμείς ανεχτήκαμε τέτοιες καταστάσεις στα γήπεδα. Εμείς πρέπει ν’ αποχωρήσουμε με το κεφάλι σκυφτό.

Ο Ζιν αντ-Ντιν Γιαζίντ Ζιντάν ανήκει στη χορεία των μεγάλων ποδοσφαιριστών. Όχι μόνο για όσα έκανε στη διάρκεια της σπουδαίας του καριέρας, αλλά και για τον περήφανο τρόπο με τον οποίο την τελείωσε. Άλλωστε, πόσοι θα θυμούνται το Ματεράτσι μετά από δέκα χρόνια;

Θα μας λείψεις Ζιν αντ-Ντιν Γιαζίντ. Δεν ξέρω αν αυτός ο Ιταλός νάνος είπε στ’ αλήθεια τη μάνα σου τρομοκράτισσα, εσύ πάντως φρόντισες στο τέλος να τινάξεις στον αέρα τον κάλπικο καθωσπρεπισμό των γηπέδων μας.

8 σχόλια

Τάδε έφη it is

Λοιπόν κατ'αρχάς συμφωνώ πως ο ζιζού καλά έκανε και έδωσε την κουτουλιά αφού το να καταπνίξει το θυμό του ενώ τον βρίζουν χυδαία είναι πέραν του υποκριτικού και εκτός ψυχολογίας του ποδοσφαιριστή (έχω μαλώσει άγρια με αδερφικούς φίλους εντός γηπέδου άσχετα αν με τη λήξη του παιχνιδιού φεύγαμε μονοιαμένοι πάλι).

Απλώς ο Ματεράτσι δήλωσε πως δεν έβρισε τη μάνα του ζιζού καθότι θεωρεί τη μάνα ιερή (έχασε τη δική του σε ηληκία 14 χρόνων) και δεύτερον είπε:
«Τον κράτησα από τη φανέλα μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Γύρισε προς το μέρος μου, μου μίλησε με χλευαστικό τρόπο, με κοίταξε με υπερβολική αλαζονεία από πάνω μέχρι κάτω και μου είπε: "Εάν θέλεις πραγματικά τη φανέλα μου, θα σου τη δώσω μετά τον αγώνα".

«Του απάντησα με μια προσβολή και μάλιστα μια προσβολή από εκείνες, τις οποίες μας ξεφεύγουν συχνά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τον αποκάλεσα τρομοκράτη. Δεν είμαι καλλιεργημένος και δεν ξέρω τι είναι ένας ισλαμιστής τρομοκράτης. Σίγουρα δεν έβρισα ούτε τη μητέρα του Ζιντάν. Για μένα η μητέρα είναι ιερό πρόσωπο», κατέληξε ο Ματεράτσι που έμεινε ορφανός από μητέρα στα 14 του χρόνια

Αυτά για να ακουστεί και η άλλη άποψη. Κατά τ'άλλα το ζιζού τον αγαπάο απο το '95-'96 και παρατηρούσα τις κινήσεις του στο γήπεδο προσπαθόντας (με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία) να μάθω να τις κάνω κι εγώ....

Τάδε έφη Ecumene

Να βγαλεις αμεσως την κακία σου
για το εμπορευματοποιημενο ποδοσφαιρο...

Είδες στον Ζινταν ..ενα Τσε;;

Στη Σικελία ψηφίζουν Δεξιά..θα το χεις
υπ όψη σου..ο Ματεράτσι μάλλον Μπερλουσκόνι θα ψηφισε..

Αν όμως γινόταν αυτό σε ενα "σοσιαλιστικό ποδόσφαιρο"

τί θα λεγες;..

Τάδε έφη it is

εργοτελίνα διευκρινίζεις λίγο τι είπες γιατί νοιώθω σα να έχασα επεισόδια :Ο :P

Τάδε έφη Unknown

Την αγανάκτησή μου δεν την προκάλεσε ούτε το "εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο", ούτε τα βρισίδια του Ματεράτσι. Κι ούτε, φυσικά, διέκρινα ένα νεο Τσε στο πρόσωπο του Ζιντάν :-) Η αγανάκτησή μου, μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, προκλήθηκε από τις υποκριτικές φωνές όλων αυτών που από τη μια έσπευσαν να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του Ζιντάν, και του κάθε Ζιντάν που αφήνει την αγανάκτησή του να εκδηλωθεί, ως "αντιεπαγγελματική", ενώ από την άλλη, στον οχετό του υβρεολογίου που εκτοξεύεται κάθε φορά στα γήπεδα από "καλούς επαγγελματίες", κάνουν την πάπια.

Όχι, τέτοιο υποκριτικό fair play δεν το θέλω. Πολύ θα 'θελα να βλέπω κάθε ποδοσφαιριστή ν' αντιδρά με τον τρόπο του Ζιντάν όταν τον βρίζουν. Ας δέχεται την κόκκινη κάρτα. Μήπως και κοπεί ο αέρας στους απανταχού Ματεράτσι.

Και για να σου λύσω την απορία, Εργοτελίνα, σ' ένα "σοσιαλιστικό ποδόσφαιρο", το Ματεράτσι θα τον είχαν βάλει στη θέση του οι συμπαίκτες του! (λέμε τώρα...)

Τάδε έφη mickey

Γενικά, αν και ίσως διαφωνούμε στις "λεπτομέρειες", συμφωνώ με το πνεύμα του post. Αναλυτικά για το θέμα έχω γράψει (και άλλοι εκλεκτοί φίλοι) στο δικό μου blog.

Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου στο τελευταίο σου σχόλιο: "Όχι, τέτοιο υποκριτικό fair play δεν το θέλω."

Επαινώ και επαυξάνω!

Τάδε έφη it is

Ψιτ! μήπως ήρθε καιρός να βάλεις κανά καινούριο ποστάκι???
Δώσε κάτι περί Λίβανου αν θές γιατί δεν έχω δει κανέναν σοβαρό να το κάνει και εμπιστεύομαι Vrennus δαγκωτό!!!
Το τι μ...ες γράφονται στο μπλογκ του ΝΔ από το ποστ της παράγραφου και δόθε δεν περιγράφεται.....δεν έχω καν όρεξη για σχόλια

Μιλώ για τους σχολιαστές όχι για την παράγραφο προφανώς......

Λοιπόν δώσε ποστάκια στο λαό σου!!!!!

Take care :)

Τάδε έφη Unknown

@it is:
Λυπούμαι, αλλά τα post δεν γράφονται (ευτυχώς!) κατά παραγγελία. Χρειάζεται διάθεση και, πάνω απ' όλα, χρόνος κι ειδικά απ' τον τελευταίο έχω ελάχιστο τελευταία! Τα σχόλια απ' την άλλη είναι άλλο πράγμα, όλο και κανά πεντάλεπτο θα ξεκλέψεις από 'δώ κι από 'κεί ;-)

Τάδε έφη it is

χαχα όντως. Δεν ήθελα να παραγγείλω πάντως να προτείνω ήθελα :) BTW θα μου άρεσε να κάναμε ένα meeting κάποιοι bloggers να τα πούμε και από κοντά χωρίς παρεμβολλές του διαδυκτίου και χωρίς παρεμβολές από κάφρους....Πάω να διαβάσω το καινούριο post τώρα!!!!

Εσείς τι λέτε;