Η Ελλάς ως Κράτος Δικαίου

Ο αείμνηστος Γεράσιμος Κακλαμάνης στο βιβλίο του Η Ελλάς ως Κράτος Δικαίου υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το Ελληνικό Κράτος είναι παράνομο, οπότε ο μόνος τρόπος για να είναι κάποιος νόμιμος είναι να παρανομεί!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ένας καλός φίλος είχε την καλωσύνη να μου στείλει, η Ελληνική Αστυνομία, υπείκουσα στην παραπάνω θέση, είτε αποδεικνύει το παράνομο του Ελληνικού Κράτους, είτε παρανομεί προσπαθώντας να επικυρώσει τη νομιμότητά της! Διαλέγετε όποια εκδοχή θέλετε, το ίδιο είναι.

Το εικονιζόμενο Αστυνομικό Τμήμα έχει στεγαστεί σε κτήριο που εμφανώς προοριζόταν για πολυκατοικία με πιλοτή. Η ένδεια χώρων οδήγησε όχι μόνο στην οικοδόμηση της πιλοτής αλλά και στην επέκτασή της μέχρι το όριο του δρόμου (περιγράφεται με την κόκκινη γραμμή)! Όχι, για πανωσήκωμα δεν μπορώ να γνωρίζω. Θα στοιχημάτιζα ότι όλες αυτές οι προσθήκες έχουν γίνει, όχι μόνο καθ' υπέρβαση των όρων δόμησης, αλλά και χωρίς οικοδομική άδεια! Επιπλέον, το φυλάκιο της εισόδου φαίνεται να καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου, ενώ μπροστά στην είσοδο σταθμεύουν κάθε λογής αυτοκίνητα (σε 'σάς άραγε θα επέτρεπαν να σταθμεύσετε;).

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τρίτη φωτογραφία: το λεωφορειάκι της αστυνομίας (σε κόκκινο κύκλο) έχει καταλάβει και το απέναντι πεζοδρόμιο - όπως με διαβεβαίωσε ο φίλος μου αυτή είναι και η συνηθισμένη θέση στάθμευσής του!

Τα σχόλια δικά σας.

4 σχόλια

Τάδε έφη Ecumene

Που να βρεθουν οι δρομοι;;

θεμε χωρο να επεκταθουμε εμεις...

δε μας χωρα η Ελλας

:)

Τάδε έφη it is

Δε θα μας χαλάσεις εσύ τη βόλεψή μας με τέτοιου είδους αιρετικά σχόλια και συκοφαντίες!!!
Η Ελληνική αστυνομία καθώς και το κράτος δουλεύουν εύρυθμα και προς όφελός μας. Και αυτό είναι το ευχαριστώ σου?
Ντρέπομαι για λογαριασμό σου!

Τάδε έφη ioannisk

Αν κατάλαβα καλά από τις Φωτογραφίες αυτό είναι το νέο ΑΤ Χολαργού, εγκαινιάσθηκε πριν από λίγες μέρες. Μέχρι πρότινος στεγαζόταν δίπλα στο γραφείο που δουλεύω.

Οι υπηρέτες του νόμου και της ασφάλειας πάρκαραν τις κούρσες τους, όχι μόνο τα περιπολικά, επάνω στα πεζοδρόμια και φυσικά στις γωνίες. Πάντως μην τους κατηγορώ άδικα, αν προσπαθούσε να παρκάρει κάποιος τρίτος, απλός πολίτης δηλαδή, στα πεζοδρόμια τους τον έδιωχναν. Όχι επειδή είναι επικίνδυνο για τους πεζούς αλλά επειδή η θέση ήταν ρεζερβέ και με ένοπλο πορτιέρη.

Δεν κατάλαβα γιατί να μην παρανομούν και οι αστυνόμοι; Γιατί να είναι διαφορετικοί από τους πολίτες της χώρας; Αν θέλαμε να είχαμε διαφορετική αστυνομία θα εκλέγαμε διαφορετικές κυβερνήσεις.

Τάδε έφη Unknown

...δεν είναι το νέο ΑΤ Χολαργού πάντως!

Εσείς τι λέτε;