Τα καλά και συμφέροντα

Το αυτί* του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τράβηξαν τόσο ο πρόεδρος της Κομμισσιόν Ζοζέ Μανοέλ Μπαρρόζο όσο κι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο Ε.Ε. - Ρωσίας. Ο πρώτος διατρανώνοντας την ενότητα της Ε.Ε. και την αλληλεγγύη των κρατών-μελών της επισημαίνοντας ότι οι τριβές που τυχόν έχει η Ρωσία με κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι τριβές με ολόκληρη της Ε.Ε. Η δεύτερη εγκαλώντας τον που εμπόδισε την Ρωσική αντιπολίτευση να διαδηλώσει εναντίον του και δεν επέτρεψε σε μερικούς ξένους δημοσιογράφους να μεταβούν στη σύνοδο.



Από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε την ηγεσία της Ε.Ε. για την περήφανη αυτή στάση τους. Τώρα, είναι νομίζω εύλογο να περιμένουμε πως ο κος Μπαρρόζο, από τη μεριά του, θα κρατήσει την ίδια αδιάλλακτη και αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία που επιμένει να μην αναγνωρίζει τη νομιμότητα της Κυπριακής κυβέρνησης και να τηρεί μια σταθερά επιθετική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Είναι, επίσης, εύλογο να περιμένουμε από την κα Μέρκελ να απολογηθεί για το πογκρόμ προληπτικών συλλήψεων εν όψει της συνόδου της G8 στο Βερολίνο και να ανακαλέσει τόσο τα σχέδια να κατασκευαστεί μια περιμετρική ζώνη ασφαλείας 12 km στο θέρετρο όπου θα συνέλθουν οι G8 όσο και την προσωρινή αναστολή της συμφωνίας για την ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ε.Ε.



Για να μην αντιφάσκουν με τον εαυτό τους, βρε αδελφέ.



* αρνούμαστε, προφανώς, να υποταχθούμε στην ορθογραφία της Μπαμπινιωτείου διακτατορίας.

3 σχόλια

Τάδε έφη Ανώνυμος

Του τράβηξαν το αΥτάκι, κι αυτός αντέδρασε μια χαρά [σαν κακομαθημένο -λέμε τώρα- παιδάκι]. Είδα το φιλμ χτες το βράδυ σε δελτίο ειδήσεων ελληνικού καναλιού [ΑΝΤ1;], να τους έχει δεξιά κι αριστερά του και να λέει [περίπου] σχετικά με τις παρατηρήσεις τους για τη δημοκρατία στη Ρωσία:

"Για ποιες ευρωπαϊκές αξίες μιλάτε, όταν συνεργάζεστε χωρίς πρόβλημα με χώρες που συντηρούν Γκουαντάναμο και επιβάλουν ακόμα τη θανατική ποινή... Μην τα παραλέτε..."

Τις σχετικές δηλώσεις δεν μπόρεσα να τις ανακαλύψω ακόμα σε κάποια σημερινό δημοσίευμα.

Τάδε έφη Ανώνυμος

Ακουσα κι εγώ που του έλεγαν να μαζευτούμε να εκδημοκρατιστείτε.
Αλλωστε κάθε πλήρης και αακριβής κανόνας αποτελείται απο τρία πράγματα: την διατύπωσή του, το ποιός τον επιβάλλει και το ποιός καλείται να να τον εφαρμόσει.
Παράδειγμα το σύντομο ανέκδοτο:"ισότητα έναντι των νόμων".

Τάδε έφη Unknown

Είπε διάφορα ο Βλαδήμιρος, όπως ότι όλοι οι Ευρωπαίοι και οι οργανώσεις που τάχατες κόπτονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων κλπ. κάνουν την πάπια που δυο Βαλτικές χώρες απαξιώνουν να δώσουν την ιθαγένεια στο 30% των ντόπιων που είναι ρωσόφωνοι κλπ. κλπ. Βέβαια, ο πονηρός καγκεμπίτης φύλαγε μια πρώτης τάξεως έκπληξη στους Ευρωπαίους, τη συμφωνία με το Καζαχστάν και το Τουρκμενιστάν που έβγαζε τη Ρωσία «από πάνω». Πώς να μη λυσσάξουν μετά;

Εσείς τι λέτε;