Μέρα που είναι σήμερα, ας ξαναθυμηθούμε ότι ο πρώτος δοτός πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Απριλιανών πραξικοπηματιών ήταν ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κων. Κόλλιας.
Αν και οι στρατιωτικοί έχουν πλέον αποκηρύξει (ελπίζουμε) την ιδέα πως είναι οι πλέον κατάλληλοι ως θεματοφύλακες των ιερών και οσίων του έθνους και ως κυβερνήτες του σε περιόδους πολιτικής «ανωμαλίας» (όπως της εννοούσαν εκείνοι, φυσικά), μένει ακόμη να αποδειχτεί πως η δικαιοσύνη έχει οριστικά εγκαταλείψει το ρόλο της άλλοτε ως δεκανίκι και άλλοτε ως μακρύ χέρι της εκτελεστικής εξουσίας. Σαράντα ένα χρόνια μετά την «εθνοσωτήριο», ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει πως δεν βλέπει το όνειδος της σύγχρονης δουλοπαροικίας με τους ξένους εργάτες γης στην Ηλεία και αλλού, ενώ ενάμισυ μήνα νωρίτερα, δίκην εκπροσώπου τύπου των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, έσπευδε αυτοβούλως να απαξιώσει το δίκαιο των απεργών της Δ.Ε.Η.
6 σχόλια
Νομίζω όμως οτι αδικείς τη σημαντική προσφορά του κ. Σανιδά στην responsabilisation των δικαστικών λειτουργών, σε ο,τι αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Λες ο Σανιδάς να γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός μετά το "πραξικόπημα" μεγαλοεκδοτών, χρηματιστών, μεσαζόντων πολεμικού υλικού, ιδιοκτητών ΠΑΕ κλπ;
Αυτοί είναι τώρα οι έχοντες φανερά την μπούκα των σύγχρονων κανονιών..
Συνταγματάρχες, όταν χρειάζονται πάντα βρίσκονται..
Λυπάμαι, αλλά η "δημοκρατική" δικαιοσύνη -και κάθε δίκαιο εδώ που τα λέμε- πάντα στήριζε το σύστημα και είχα φασίζουσες αποκλίσεις.
καλή Λαμπρή!
Πέρνα απο το μπλόγκ μου να θαυμάσεις την ελληνική κατάντια!
Διώχνουν τον Κούλογλου απο την ΕΤ -1
Τι μου θύμισες...
Είχαν βγει πολλά κ καλά ανέκδοτα για αυτόν το βλάκα τον Κόλλια.
Εσείς τι λέτε;