Μετά από αυτό,
Οργισμένοι αισθάνονται οι Ισλανδοί για το ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να παγώσει τις καταθέσεις χιλιάδων κατοίκων της χώρας επικαλούμενη αντιτρομοκρατικούς νόμους.να δω ποιος μαλάκας θα ισχυριστεί ξανά ότι δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τις κάθε λογής αντι-τρομοκρατικές νομοθεσίες γιατί δεν είναι τρομοκράτης.
Υ.Γ. Το hryðjuverkamenn του τίτλου σημαίνει τρομοκράτες στα Ισλανδικά.
7 σχόλια
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η Βρετανία; Να επιτρέψει τις μαζικές αναλήψεις και να διακινδύνευσει ένα πανικό, ο οποίος με τη σειρά του θα οδηγούσε στην απώλεια των καταθέσεων όλων των πολιτών;
Ορέα...
Ρ.Ρ. μάλλον δεν καταλάβατε τίποτε από το πνεύμα της δημοσίευσης. Δεν κρίνω αν η ενέργεια της βρετανικής κυβέρνησης είναι σωστή ή λάθος, επισημαίνω το πρόσχημα που χρησιμοποίησε.
Υπό το πρίσμα του σχολίου σας πάντως εκτιμώ ότι θα συμφωνούσατε αναφανδόν αν η ελληνική κυβέρνηση «πάγωνε» περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους όσοι είχαν επενδύσει στη Lehman Brothers - λέμε τώρα.
Δέσμευσε ή δήμευσε τις καταθέσεις; Οι Ισλανδοί θα λάβουν τα χρήματά τους, μην ανησυχείτε. Σε ενάντια περίπτωση μπορούν να καταλάβουν το δυτικό Λονδίνο καθώς αν θυμάμαι καλά η θρυλική Γουέστ Χαμ ανήκει σε ισλανδικά κεφάλαια :)
Ο Μπράουν δεν αποδέχεται -παρεμπιπτόντως- ότι εφαρμόζει αντιτέροριστ.
Η δήμευση από τη δέσμευση διαφέρουν μόνο ως προς το χρονικό ορίζοντα, όμως ο χρονικός ορίζοντας της ανθρώπινης ζωής είναι, φευ, περιορισμένος ;-)
Ο Μπράουν μπορεί να λέει ό,τι θέλει μετά, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν μόνο η αντιτρομοκρατική νομοθεσία του δίνει νόμιμο πάτημα να δεσμεύσει ξένα περιουσιακά στοιχεία, οπότε...
Βρε καλώς το Harry, τώρα σε γνώρισα!!!
Αγαπητέ, ας μου επιτραπεί ολίγη αυτοδιαφήμισις: ήταν 10 Οκτώβρη όταν έγραφα οτι [η Ισλανδία ]στα μάτια των βρετανών υποβαθμίζεται, από νατοϊκό εταίρο σε rogue state. Οι απειλές και το ξεκίνημα της λήψης μέτρων είχαν ήδη αρχίσει τότε.
Πράγματι, Μαύρο Πρόβατο, και μάλιστα διαβάζοντάς σε τότε ψαχνόμουν να βρω πού κόλλαγε η παρατήρησή σου - μετά κατάλαβα...
Εσείς τι λέτε;