Βάρβαροι

Αυτοί οι Βάρβαροι ίσως ΕΙΝΑΙ μία κάποια λύσις.
Σύμφωνοι, αλλά λύσις για ποιον;

Οι Βάρβαροι που διαβήκαν το Ρήνο γύρω στο 400 και κάτι μ.Χ. κατέλυσαν την (ήδη ημιθανή) Αυτοκρατορία που βρήκαν μπροστά τους κι εγκατέστησαν ένα εντελώς καινούργιο καθεστώς. Ο Βάρβαροι του Τεμουτζίν που εισέβαλαν το 1215 στην κατακερματισμένη Κίνα ανανέωσαν, ενοποίησηαν και ισχυροποίησαν την αποδυναμωμένη αυτοκρατορία.

Η διαφορά με τους σημερινούς Βαρβάρους είναι ότι οι δικοί μας δεν έρχονται απ' έξω - το «απ' έξω» με την γεωγραφική έννοια. Αλλά για ποιον δουλεύουν; Ή μήπως ποιον δουλεύουν; Πάνε να καταλύσουν την αυτοκρατορία ή να της μεταγγίοσυν νέα δύναμη κι ορμή;

«Σταθήκαµε απέναντι στους µπάτσους [...] αλλά δεν αντέδρασαν γιατί είναι οπλισµένες κότες»

«Δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό να σαμποτάρουμε την διαδρομή όσων συμφιλιώνονται με την αποστειρωμένη μετακίνηση από και προς τις δουλειές τους, από και προς τα σπίτια τους»

«Λουγκρίτο Μαρμαρινέ, σάλτα και γαμίσου»
(Ενημέρωση 14/5/2009 @ 2:10 μμ:
το παραπάνω, αντιπροσωπευτικό του επιπέδου σχόλιο αποσύρθηκε)

«υπερασπίζεστε εδώ μέσα το δικαίωμα του επιμελητή του ΠΑΤΑΚΗ να εκβιάζει τη συντρόφισα και να κάνει αστική τέχνη για να βγάλει λεφτά»

και τα λοιπά, και τα λοιπά....
Αν η ιδιωτεία είναι γνώρισμα οπαδών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου οι ...«σύντροφοι» να μη με παρεξηγούν άμα τους λέω φασίστες. Βάρβαροι, λοιπόν, ή απλώς λούμπεν μικροαστοί; Έτερον, εκάτερον θα μου πείτε. Σωστά.

9 σχόλια

Τάδε έφη Ρ. Ρίγκαν

Σε λίγο θα μας πεις ότι "πέφτεις από τα σύννεφα".

Τάδε έφη εξαποδω

Αυτό για το Μαρμαρινό που βρίσκεται;

Τάδε έφη Unknown

@ Εξαποδώ:
Αυτό για το Μαρμαρινό (μάλλον) αποσύρθηκε - έπρεπε να το κάνω screenshot μου φαίνεται.

@ Ρ. Ρίγκαν
?!?!?!

Τάδε έφη ange-ta

δύσκολα μου βάζεις, πολλές οι παραπομπές, αλλά δεν πειράζει, το έχω συνηθίσει να βρίσκομαι περιτρυγιρισμένη απο αλλοδαπούς.

Τάδε έφη Ρ.Ρίγκαν

Λέω ότι μη μου πεις ότι δεν τα περίμενες αυτά από τα παιδιά του ιντιμίντια και τους αντιφά.

Και οπωσδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μας διαφωτίσει περί του πόση βία επιτρέπεται πριν κατακριθείς ως υπερεπαναστάτης: το αυτοκινητάκι του γείτονα μπορούμε να το κάψουμε; Το μαγαζάκι στην Ερμού; Τη Λυρική μπορούμε να την καταλάβουμε;
Στην ανάγκη ας βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν κατάλογο επιτρεπόμενων βίαιων ενεργειών κι ένα άλλο οι αντιφάδες και να γίνει μια πλατιά συζήτηση στο κίνημα περί του τι θα καταστραφεί.

Τάδε έφη Unknown

@ Ρ.Ρ.
Προφανώς δεν καταλάβατε τίποτε απ' ό,τι έγραψα - μάλλον δεν διαβάσατε το αμέσως προηγούμενο post. Αν νομίζετε ότι όποιος γράφει ένα «Α» σε κύκλο ή ανεμίζει μια κόκκινη σημαία είναι υπεράνω (επαναστατικής) κριτικής, κάνετε λάθος. Αν νομίζετε ότι ο «υπερεπαναστατικός χώρος» (όπως και ο μη «υπερεπαναστατικός») είναι ομοιογενής και ισότροπος, κάνετε επίσης λάθος. Αν νομίζετε ότι το πρόβλημα με τη βία είναι ποσοτικό, ξανακάνετε λάθος, είναι ποιοτικό (όχι τι και πόσο, δηλαδή, αλλά γιατί).

Υ.Γ. Να υποθέσω ότι δεν θεωρείτε ρεφορμιστικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι;

Τάδε έφη Μαύρος Γάτος

Το σχόλιό σου 15/5 11¨:59 τα λέει ΌΛΑ.

Τάδε έφη ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο Πάμπλο Πικάσο αποκάλυψε: "Είμαι ένας απατεώνας"

Ο επιφανής ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο σε σενέντευξή του στο συγγραφέα Τζιοβάνι Παπίνι είπε:

«Στην τέχνη, ο λαός δεν αναζητά πλέον ανακούφιση και εξύψωση. Αλλά οι

λεπτεπίλεπτοι, οι πλούσιοι, οι αργόσχολοι, αναζητούν το καινούργιο, το παράδοξο,

το πρωτότυπο, το ασυνήθιστο, το σκανδαλώδες. Και εγώ, από τον κυβισμό και

έπειτα, ικανοποίησα τους σοφούς και τους κριτικούς με όλες τις
ευμετάβλητες σαχλαμάρες που μου έρχονται στο κεφάλι, και όσο λιγότερο με καταλάβαιναν τόσο περισσότερο με θαύμαζαν. Με το να διασκεδάζω με αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις κουταμάρες, αυτές τις σπαζοκεφαλιές, έγινα διάσημος και μάλιστα πολύ γρήγορα. Και η διασημότης για ένα ζωγράφο σημαίνει πωλήσεις,
κέρδη, περιουσία, πλούτη. Και σήμερα -όπως ξέρεις- είμαι διάσημος, είμαι πλούσιος.
Αλλά όταν βρίσκομαι μόνος με τον εαυτό μου, δεν έχω το κουράγιο να θεωρούμαι
καλλιτέχνης με τη μεγάλη και την παλιά σημασία της λέξεως. Αυτοί ήσαν μεγάλοι
ζωγράφοι, ο Τζιότο, ο Ρέμπραντ, ο Τισιανός, ο Γκόγια. Δεν είμαι παρά ένας κοινός σαλτιμπάγκος, που κατάλαβε το πνεύμα των καιρών του και εξήντλησε όσο καλύτερα μπορούσε τη βλακεία, τη ματαιοδοξία, τη φιλοχρηματία των συγχρόνων του. Είναι πικρή η εξομολόγηση μου, πιο βλαβερή απ' όσο φαίνεται, αλλά έχει τη χάρη να είναι ειλικρινής».



(«Δημοσιογραφική» τεύχος Μαρτίου 1999, διά περισσότερα εις «Βήμα» 14-3-1999)


http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/02/blog-post_114.html

Τάδε έφη Unknown

Συνήθως, σχόλια εντελώς άσχετα με τη θεματολογία τα διαγράφω χωρίς συζήτηση. Ειδικά όμως για το προηγούμενο θα κάνω μια εξαίρεση γιατί δείχνει πώς κατασκευάζεται η πραγματικότητα, ή πιο σωστά, η κατάσταση που «πρέπει» να εκλαμβάνεται ως «αντικειμενική πραγματικότητα».

Ο Πικάσο ουδέποτε έδωσε συνέντευξη στον Παπίνι, ούτε καν τον συνάντησε ποτέ. Ο (φασίστας) Παπίνι φέρεται να έγραψε αυτή την υποτιθέμενη συνένευξη κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ για να δυσφημήσει τον κομμουνιστή Πικάσο. Η «συνέντευξη» δημοσιεύτηκε το 1951 και μάλλον ήταν στα πλαίσια της Επιχείρησης Gladio. Βεβαίως από ένα τέτοιο blog δεν είναι να περιμένεις κάτι διαφορετικό...

Δείτε επίσης εδώ κι εδώ.

Εσείς τι λέτε;