Ανάληψη ευθύνης

Την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 7 Ιουλίου σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μέλος της «Χρυσής Αυγής», ανέλαβε η οργάνωση «Αντιφασιστικοί Πυρήνες Επίθεσης». Στην είσοδο του κτιρίου είχε τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
Από εδώ. Η έμφαση δικιά μου.

Λοιπόν, από 'δώ και πέρα να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από τους γείτονές μας μην τυχόν και μας προκύψει κανένα γκαζάκι αδέσποτο. Μπράβο ρε παλληκάρια, αλλά την επόμενη φορά φροντίστε να βομβαρδίσετε ολόκληρο το τετράγωνο.

«Η γειτονία είναι συνενοχή».

Αναρωτιέμαι, οι μαφιόζοι σε τι είναι χειρότεροι από τούτους εδώ; Οι φασίστες σε τι είναι χειρότεροι από τους «αντιφασίστες»;

Σύντροφοι, ή θα τους ξεφορτωθούμε ή θα μας ξεφορτωθούνε.

Να δεις που σε λίγο θα νοσταλγήσω την ένδοξη εποχή των ΚΝΑΤ...

5 σχόλια

Τάδε έφη Ρ. Ρίγκαν

Προς τι η έκπληξη; Τα έχουμε πει πολλές φορές. Οι τρομοκράτες αντιλαμβάνονται ότι όχι μόνο έχουν περιορισμένο πεδίο δράσης αλλά κυρίως ότι έχουν άδικο.Πολιτικά άδικο.
Η τυφλή βία σε συνδυασμό με παραισθησιογόνα και ποινικά εγκλήματα είναι η μόνη διέξοδος.

Τάδε έφη Unknown

Άλλοι μπορεί να εκπλήσσονται Ρ.Ρ., εμείς όχι.
Μην ταυτίζετε αυτού του είδους τη δράση με την κλασσική «τρομοκρατία» και μη βιάζεστε να της προσδώσετε πολιτικό περιεχόμενο άλλο από αυτό που έχει. Θα βρεθείτε εσείς προ εκπλήξεως!

Τάδε έφη εξαποδώ

Στην εξεταστική που μόλις πέρασε, σε ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών (Φιλολογίας ή Φιλοδοφίας, δεν θυμάμαι και καλά) στις εξετάσεις των πρωτοετών, ομάδα καμιά δεκαριά αναρχολεβέντηδων εισέβαλε στο αμφιθέατρο την ώρα των εξετάσεων με καδρόνια, εντόπισε τον στόχο της, έναν πρωτοετή που εφέρετο ή ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και τον λιάνισαν στο ξύλο. Ο φοιτητής πήγε στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι συμφοιτητές του έπαθαν σοκ απ' το θέαμα και οι εξετάσεις αναβλήθηκαν.
Ή εγώ θα τρελλαθώ με αυτές τις συμπεριφορές ή ο κόσμος παραάλλαξε...

Τάδε έφη Unknown

Αμ τούτο 'δώ πάλι Εξαποδώ;

Επιτέλους, να αναγνωρίσουμε ότι τα καλόπαιδα τούτα είναι «αναρχικοί» ή «φασίστες» με το ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο που κάποιοι είναι Ολυμπιακοί ή (μ)ΠΑΟΚτσήδες. Η ένταξή τους δηλαδή σε μια ομάδα δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο αλλά ψυχο-κοινωνιολογικό, πρόκειται δηλαδή για ένταξη σε «συμμορία» (χωρίς αξιολογικό περιεχόμενο η έννοια) και όχι βέβαια σε πολιτική ομάδα. Ήδη από τις αρχές του '90, νομίζω, είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αποπολιτικοποίηση και χουλιγκανοποίηση του «χώρου», όσοι δεν το έβλεπαν ή πολύ τυφλοί ήταν, ή πολύ αφελείς ή πολύ απελπισμένοι.

Τάδε έφη εξαποδώ

Το 'χω δει κι αυτό. Ετοιμαζόμουνα μάλιστα για δημοσίευση αλλά έχασα το κέφι μου. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα φαινόμενα "συμμοριτισμού". Αυτό που με εξαγριώνει είναι η τεράστια επίδειξη ανοχής (ή μήπως φόβου;) των υπολοίπων (αναρχικών και αριστερών) απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο. Να μου το θυμηθείς ότι κάποια στιγμή θα γίνει η "άσχημη" και τότε θα τρέχουν όλοι και δεν θα φτάνουν. Εκτός αν το κάνουν και τότε γαργάρα. Παρακολούθησε αν θέλεις τις πλάτες που κάνει το ιντυμήντια. Εγώ βρήκα δύο ανακοινώσεις. Στη μία, κομμένα τα σχόλια εξ αρχής και στην άλλη μετά από λίγο. Να μην εκτεθούν τα "παιδιά" και ο "χώρος"! Αυτό πάει να πει αντιπληροφόρηση!

Εσείς τι λέτε;