Δανία

Τι γκρινιάζετε; Δανία δεν είπε ότι θα κάνει την Ελλάδα ο Γιωργάκης Παπανδρέου; Ε, Δανία γίναμε. Τι δηλαδή νομίζατε ότι κάνουν εκεί πέρα; Συγκριτικά, και λίγους προσήγαγαν οι δυνάμεις του κ. Χρυσοχοΐδη την περασμένη βδομάδα!

5 σχόλια

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

:)))) Σκληρή κριτική.

Τάδε έφη heinz

Vrennus θα τη βγάλουμε με την κρίση;
Μου φαίνεται ότι μόνο η γνωστή ελληνική επινοητικότητα θα μας σώσει (όρα: πατέντα) αν μας σώσει πλέον....
Ή ούτε κι αυτή δε φτάνει πια;

Τάδε έφη Unknown

Ο Κρούγκμαν, τον οποίο διαβάζεις τελευταία έμαθα, δεν θα σου πει ότι την κρίση την πληρώνουν πάντοτε το μικρά ψάρια - εμείς δηλαδή. Καθ' όσον σκοπός της κρίσης (που δεν είναι «ανωμαλία» του συστήματος αλλά ουσιώδες στάδιο της εξέλιξής του) είναι η ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου - αμφιβάλλεις ότι αυτό συμβαίνει ήδη;
Για μας τώρα προβλέπω να μας φοράνε κανέναν Βαυαρό ύπατο αρμοστή να μας κάνει ανθρώπους, μήπως μάθουμε και τις περιβόητες «πατέντες» μας να τις αξιοποιούμε εκεί που πρέπει: στην παραγωγή.

Τάδε έφη heinz

Νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο για τον Κρουγκμαν, κάτι τέτοιο λέει ακριβώς για τις κρίσεις αυτού του τύπου.
Αλλά, φαίνεται να έχουμε μια πιο ουσιώδη διαφωνία, αν δηλαδή η κρίση συνιστά δυσλειτουργία ή "στάδιο της εξέλιξης" του συστήματος.
Προσωπικά νομίζω ότι κανένα σύστημα δεν συμπαθεί τις κρίσεις, πολύ περισσότερο όταν τα αποτελέσματά τους είναι απρόβλεπτα. Κάθε σύστημα πιστεύω, "συμπαθεί" την "κοινωνική ειρήνη".
Η διαφωνία μας είναι νομίζω βαθύτερη λοιπόν, και θα κάνω ένα σχετικό Post να το συζητήσουμε, μόλις έχω χρόνο...

Τάδε έφη ange-ta

χρόνια πολλά φάντασμα της Ελευθερίας!

Ο Κίμπι έχει κάνει μια πολύ καλή ανάρτηση για ένα άλλο φάντασμα

Εσείς τι λέτε;