Ρουκέτες κατά της λογικής

Το πιο διαδεδομένο «αντεπιχείρημα» υπέρ της Ισραηλινής επιθετικότητας στα πρόσφατα γεγονότα του Λιβάνου, μια γελοία και τερατώδης, γι’ αυτό και αποτυχημένη προπαγάνδα, είναι το ψευδοερώτημα: Αν οι «Γκρίζοι Λύκοι» εκτόξευαν ρουκέτες κατά ελληνικών θέσεων στον Έβρο κι αυτές έφθαναν μέχρι και την Θεσσαλονίκη η Ελλάδα δεν θα θεωρούσε υπεύθυνη την Τουρκία; Και δεν θα ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει; Αντιγράφω κατά λέξη από το site του κου Ανδριανόπουλου – πάλι την τιμητική του έχει. Το «επιχείρημα» αυτό δεν είναι αποκλειστικότητά του, βέβαια, έχει διατυπωθεί επανειλημμένα προκειμένου να δικαιολογηθεί η Ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά ο βασικός άξονας του «επιχειρήματος» είναι ο ίδιος.

Ακολουθώντας το συλλογισμό αυτό, αφού καλούμαστε να σκεφτούμε κατ’ αναλογίαν, έχουμε κάθε λόγο να νομίζουμε ότι όσοι χρησιμοποιούν την παραπάνω άποψη θα θεωρούσαν ως απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση από μέρους της Ελλάδας τα παρακάτω:

  1. Ν’ αποκλείσει τα στενά των Δαρδανελίων και τα Τουρκικά λιμάνια στο Αιγαίο.
  2. Να βομβαρδίσει και να καταστρέψει τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, τουλάχιστον.
  3. Να βομβαρδίζει και να ισοπεδώνει ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και άλλων τουρκικών πόλεων όπου το Ελληνικό κράτος ισχυρίζεται ότι οι «Γκρίζοι Λύκοι» έχουν ερείσματα, και μάλιστα χρησιμοποιώντας απαγορευμένα από τις διεθνείς συνθήκες όπλα.
  4. Να απειλεί, και να τηρεί αυτή τη ναζιστικής έμπνευσης απειλή της, ότι για κάθε ρουκέτα που εκτοξεύεται κατά της Ελλάδος θα ισοπεδώνεται μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

Ευτυχώς τόσο για τους Τούρκους όσο και για μας τους Έλληνες που το Τουρκικό κράτος μπορεί και ελέγχει ακόμη τους «Γκρίζους Λύκους» και που οι δε τελευταίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής απειλήσει την ακεραιότητα της Ελλάδας. Διαφορετικά θα βλέπαμε τον πολέμαρχο Ανδριανόπουλο επικεφαλής όσων σήμερα βρίσκουν απόλυτα δικαιολογημένη την Ισραηλινή επιθετικότητα να κινεί να πάρει την Πόλη! Βλέπετε κε Ανδριανόπουλε πού σας οδηγεί ο συλλογισμός σας; Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη (και με το Χριστόδουλο, ναι)!

9 σχόλια

Τάδε έφη Ecumene

Παραδειγμα

Οι Κουρδοι Τρομοκρατες..

χυπουν απ' το Ιρακ την Τουρκια...


Ομως η Αμερικη δεν δινει το OK

για την εισβολη.....

Τάδε έφη Unknown

Δες το κι έτσι, αν κι η περίπτωση δεν είναι ίδια: ποιον χτυπούν με ρουκέτες οι Κούρδοι από το Ιράκ, τα δικά τους χωριά; Αλλά στο δυο μέτρα και δυο σταθμά (από ποιον να πήραν παράδειγμα;) έχεις δίκιο. Λες άμα η Χεζμπολά στραφεί κατά της Συρίας ν' αποχωρήσουν οι Ισραηλινοί;;;

Τάδε έφη it is

Και να που ο Νικος Δήμου αναπαράγει ή έστω προβαίνει παράλληλα στα ίδια επιχειρήματα με τον Ανδριανόπουλο.....εδώ σε θέλω κάβουρα....

Τάδε έφη it is

Τελικά είναι μάταιο να προσπαθείς να συζητήσεις με ζώα που νομίζουν πως το να εκφέρουν άποψη "αιρετική" είναι de facto το σωστό.
Δεν έχει νόημα κανένα να μιλάς με ανθρώπους που έχουν αμετάβλητη άποψη για θέματα (ειδικά δε αν είναι και μεγάλοι σε ηλικία).
Η δική μου άποψη είναι πως ούτε το Ισραήλ ούτε οι αντίπαλοί του έχουν 100% δίκιο. Όμως σε μια διαμάχη στην οποία ο ένας έχει τη στήριξη (άμεσα ή έμμεσα) όλων των δυνατών του κόσμου (ΗΠΑ, ΕΕ) αυτόματα είμαι μαζί του. Μέχρι να βγει από τη διαμάχη αυτή τουλάχιστον και να είναι σε θέση να προβεί σε πράξεις που αφορούν το λαό του και τους γείτονες. Εάν τότε διαπιστώσω πως επικρατούν πάλι οι στενόμυαλοι και δολοφονικοί αρχηγοί του, τότε ναι θα με βρει απέναντί του αυτή τη φορά.
Το να παίρνεις θέση ανά πάσα στιγμή με κάποιον δε σημαίνει πως θα είσαι μαζί του για πάντα. Παίρνεις το μέρος του υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αν αλλάξουν αυτές μπορεί κι εσύ να αλλάξεις θέση.
Αν ξαφνικά για οποιονδήποτε λόγο οι ΗΠΑ και η ΕΕ πάρουν το μέρος των τωρινών αδύναμων και ξεκινήσουν αυτοί να σφαγιάζουν τους Εβραίους ή κάποιους άλλους εγώ θα είμαι πάλι με τους άλλους.
Όπως είναι τώρα διαμορφωμένη η κατάσταση το Κεφάλαιο (ουσιαστικά αυτό είναι από πίσω και όχι οι ΗΠΑ ή η ΕΕ γιατί το κεφάλαιο έχει ξεπεράσει εθνικά σύνορα και λοιπά απολιθώματα του παρελθόντος) κοιτάει να ισχυροποιηθεί παντού και να δημιουργεί πολέμους ώστε να αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση και να δημιουργεί καινούριες αγορές. Όταν επικρατεί εμπλέκονται και οι ΗΠΑ και η ΕΕ που κατά τ'άλλα κάνει πορείες κατά του πολέμου. Τρίχες κατσαρές....
Το θέμα είναι όσοι είναι αντίθετοι σε αυτό και πιστεύουν στον όρο/ιδέα "παγκοσμιοποίηση" (με την έννοια της ανοικτής κοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της ζωής όλων των ανθρώπων χωρίς εξαιρέσεις κλπ και όχι στα ανοιχτά σύνορα με σκοπό τη δημιουργία εφεδρειών σε κακοπληρομένους εξαθλιωμένους και συνεπώς λούμπεν εργάτες με σκοπό τη βελτιστοποίηση των κερδών του Κεφαλαίου) πρέπει να αναλάβουν δράση. Πώς όμως?
Στην περίπτωση του Λίβανου τι μπορώ να κάνω?
Μπορώ να φιλοξενήσω κάποια οικογένεια προσφύγων? Τι διαδικασία ακολουθώ για αυτό?
Μπορώ να πιέσω ώστε να μη στείλουμε αργά ή γρήγορα στρατεύματα στην περιοχή με σκοπό τη "διασφάληση της Ειρήνης"?
Τι άλλο? Μπορεί κανείς να βοηθήσει επ'αυτού?
Μήπως λέω μαλακίες?
Κάθομαι και σκέφτομαι μόνος μου, θέλω ανθρώπους να σκεφτούμε μαζί...
Που σκατά κρύβονται? Υπάρχουν?
Μήπως είμαι εντελώς λάθος? Γιατί είμαι λάθος? Μιλάτε γαμώ την τύχη μου δε μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος μόνος μου θέλω βοήθεια τόσο κακό είναι?

Αυτά....

ΥΓ Vrennus έχω σχηματίσει για σένα μια καλή άποψη και γι'αυτό περιμένω από σένα κάποια παραπάνω απ'οσα περιμένω από άλλους. Είναι ενδεχομένως λάθος αυτό ειδικά λόγω του ότι δε γνωριζόμαστε καν (2 nicks είμαστε) όμως επιμένω. Δε σε δεσμεύει σε κάτι αυτό. Απλώς αν θές επικοινώνησε μαζί μου είτε από εδώ είτε και από κοντά. Γενικώς μου λείπει η επικοινωνία (όπως κατά βάθος και σε όλους τους bloggers imo πάντα).
Αν ακούγομαι άρρωστος και σχηματίζεται η εικόνα ενός nerd που αυτομαστιγώνεται....τα παράπονά σας στο net και την αδυναμία του για πραγματικλη επικοινωνία. Πάντως δεν είμαι αυτό....

Περιμένω απάντηση/σεις

Τάδε έφη Unknown

Τάδε έφη it is:
Μπορώ να πιέσω ώστε να μη στείλουμε αργά ή γρήγορα στρατεύματα στην περιοχή με σκοπό τη "διασφάληση της Ειρήνης"?

Μπορεί (μπορεί, λέω) το να στείλουμε ειρηνευτική δύναμη να είναι, υπό όρους φυσικά, η πιο μεγάλη υπηρεσία που θα μπορούσαμε να πρισφέρουμε στους αμάχους. Το έχετε σκεφτεί; Είναι άραγε ορθότερη "λύση" να προσφέρουμε στέγη στουε πρόσφυγες - αφήνοντας τη χώρα τους έρμαιο στους πολέμαρχους;

Τάδε έφη Unknown

@ it is (προσωπικό μήνυμα)

Με τιμά ιδιαίτερα που έχετε σχηματίσει καλή άποψη για το πρόσωπό μου μέσ' απ' τα γραφόμενά μου (είτε αυτά είναι post είτε σχόλια σε άλλων blog). Το blog, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι περισσότερο τρόπος προσωπικής έκφρασης - κάτι σαν προσωπική εφημερίδα - αλλά, χάρη στη δυνατότητα του σχολιασμού, επιτρέπει κάποια μορφή δημόσιου διαλόγου, πολύ ουσιααστικότερου, νομίζω, απ' το κουβεντολόι των chat room, πιο συμμαζεμένου, αν και λιγότερο αρθρωμένου, από τα κάθε λογής forum. Νομίζω πως η παράμετρος που δίνει ιδιαίτερη αξία στο διάλογο που γίνεται στα blog είναι ο θεματικός άξονας, που, αναγκαστικά, καθορίζεται απ' τον εκάστοτε οικοδεσπότη. Ο blogger εκθέτει την άποψή του και η κοινότητα τη σχολιάζει. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η επικοινωνία μέσω internet, περισσότερες (;) επιλογές, λιγότερη αμεσότητα. Όχι, τα blog δεν υποκαθιστούν την παρέα - ίσως κάποια μέρα να μπορούν να φτιάξουν μία!

Αντιλαμβάνεστε, βέβαια, ότι ένα post σ' ένα blog, δεν μπορεί παρά να έχει αποσπασματικό χαρακτήρα. Ένα αρθράκι είναι, δεν είναι δοκίμιο ούτε πραγματεία. Δεν δίνει απαντήσεις. Αυτό πάντως, στην καλύτερη για τον blogger περίπτωση, αποβαίνει προς όφελος του σχολιασμού και του διαλόγου - και της αμεσότητας. Όσο για την συχνότητα γραφής και σχολιασμού των blogger, αλλά και για την θεματολογία τους, ας είστε επιεικείς. Το να τηρείς (αλλά και να παρακολουθείς) ένα blog χρειάζεται και διάθεση και χρόνο. Ειδικά για κάποιον εργαζόμενο με οικογένεια, και τα δυο είναι είδη εν ανεπαρκεία...

Υ.Γ. Μήπως αμελείτε το moderation στα σχόλια του blog σας;

Τάδε έφη Ecumene

Eριξε λεει αεροπλανο του Ισραηλ η Συρια....

Οι Jews υποχωρουν για λογους τακτικης
για να βομβαρδισει καλυτερα
η αεροπορία...

Υ.Γ
Ειχα πατησει Publish Site Feed
Νο ..και εβαλα yes....

Αλλα δεν ειχα ποτε ενεργοποιησει
το Site Feed ...


ουτε και εσυ το εχεις...........

Τάδε έφη Unknown

Δεν το είδα κάπου, έχεις link; Πάντως, μετά την επίσκεψη της Mademoiselle Rice αρχίζω να πιστεύω ότι ο χάρτης σαου δεν ήταν καθόλου ...ασκήσεις επί χάρτου!

Υ.Γ. Για το news feed: Το είχα πάντα ενεργοποιημένο αλλιώς δεν θα μπορούσες να δεις αυτή τη σελίδα. Αν στα post σου, κάνεις Edit posts | Edit HTML κι εκεί πας και διαγράψεις όλα τα "<o:p> </o:p>" που βρίσκεις όλα θα είναι εντάξει! Αυτά τα "<o:p> </o:p>" είναι τα σκουπίδια που αφήνει η Microsoft. Μην ξεχάσεις να κάνεις Republish index! Μετά θα βλέπεις κανονικά το News feed του blog σου - κι εμείς μέσ' από τους news reader!

Τάδε έφη it is

Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι με τα μηδενικά σχόλια....βασικά πως τα βλέπω? Δε θυμάμαι να έχω ενεργοποιήσει το moderation και άσε που στο mail μου δεν έχει έρθει κανένα σχόλιο. Θα κοιτάξω τα settings και θα επανέλθω! Είμαι καινούριος στο άθλημα οπότε συγχωρέστε μου μερικά (χοντρά) λάθη μέχρι να πάρω το κολάι.....χεχ

Εσείς τι λέτε;