Στραγγάτο!

Υποδοχή με γιαούρτι στον Αργύρη Μήτσου, φυγαδεύτηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού

Στα πρώτα βήματα της «Αυριανής», ως εκδότης εμφανιζόταν κάποιος κατά τα λοιπά παντελώς άγνωστος αχυράνθρωπος- και μάλλον άσχετος με το δημοσιογραφικό λειτούργημα - με προφανή σκοπό να εμφανίζεται εκείνος στις αίθουσες των δικαστηρίων αντί των πραγματικών ιδιοκτητών και εκδοτών της εφημερίδας, των αδελφών Κουρή.

Όπως, λοιπόν, ο αχυράνθρωπος - εκδότης εμφανίζεται ως κατηγορούμενος στις αίθουσες των δικαστηρίων αντί των πραγματικών ιδιοκτητών - εκδοτών, και νίοτε πηγαίνει και στη φυλακή, έτσι και ένας αχυράνθρωπος - πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας είναι αναμενόμενο να φάει το γιαούρτι (στραγγάτο, στραγγάτο και τσελιγκάτο, για να θυμηθούμε το αξέχαστο σύνθημα των φοιτητικών αμφιθεάτρων) και να γίνει εκείνος ο αποδέκτης της δικαιολογημένης οργής των οπαδών αντί του πραγματικού αφεντικού - προέδρου.

Κρίμα κύριε Αργύρη Μήτσου, ένας καταξιωμένος γιατρός σαν εσάς να αποδέχεται να γίνεται αχυράνθωπος ενός όχι ιδιαίτερα ικανού πρώην ραλλίστα. Το γιαουρτάκι που σας κέρασαν οι οργισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού το αξίζατε: οφείλατε να γνωρίζατε ότι όποιος κάθεται στην προεδρική καρέκλα, αυτός τρώει και το γιαούρτι. Είτε φταίει, είτε δεν φταίει.

2 σχόλια

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Δεν κατάλαβα την παρομοίωση. Ποιος είναι αυτός; Ποιας ομάδας; Τι έκανε; (άσχετος από αθλητικά)

Τάδε έφη Unknown

FTFL (follow the fucking link) :-DDD

Βέβαια, δεν είναι και τόσο προφανές το link (στον τίτλο) κι ο δαίμων του Blogger έφαγε το Link στο κείμενο - το ξανάβαλα!

Για τους μη γνωρίζοντες: Ο Αργύρης Μήτσου είναι γνωστός και καταξιωμένος γιατρός (χειρούργος ορθοπεδικός). Αποδέχτηκε τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που του προσφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, τον κο Γιάννη Βαρδινογιάννη, γνωστό και ως «Τζίγγερ», χωρίς όμως να αναλάβει και τις, ουσιώδεις και σημαντικές σε μια ΠΑΕ, αρμοδιότητες της θέσης. Δέχτηκε, δηλαδή, να γίνει αχυράνθρωπος. Ως γνωστόν, οι αχθράνθρωποι υπάρχουν για να τρώνε το γιαούρτι.

Έχω ξαναγράψει ότι θεωρώ σε γενικές γραμμές υγιείς τις αποδοκιμασίες των οπαδών - πελατών των ομάδων, όταν το προϊόν που τους προσφέρεται (αθλητικό θέαμα) υπολείπεται των υπεσχημένων. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν ανάλογες αντιδράσεις εκδήλωναν όλοι οι πολίτες - καταναλωτές σε αντίστοιχες περιπτώσεις - πχ. ένας γαλακτοβιομήχανος δεν θα πρόσεχε περισσότερο την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων του αν γνώριζε ότι κάποιο από αυτά μπορεί και να τον περιμένει στη γωνία;

Εσείς τι λέτε;