Blog Κομμωτηρίου

Είδαμε τον εκδότη εβδομαδιαίου δωρεάν εντύπου να κράζει μέσ' από το editorial του τρεις (;) blogger που του τα έχωναν χοντρά. Αποκαλύπτοντας μάλιστα την ταυτότητα του ενός, λέγεται πως έγινε αιτία να χάσει (προσωρινά, οριστικά, τι έγινε τελικά;) αυτός ο τελευταίος τη δουλειλά του σε γνωστή εφημερίδα (περίπτωση Τσαγκαρουσιάνου vs. manifesto et al).

Είδαμε προβεβλημένο και δημοφιλή blogger να κρατάει μούτρα σε μια εφημερίδα, και ν' αξιώνει επανόρθωση, εξ' αιτίας δηλητηριώδους σχολίου προς το πρόσωπό του από μια δημοσιογράφο (περίπτωση πιτσιρίκου vs. Χατζηαντωνίου και Ελευθεροτυπίας).

Είδαμε τέλος ένα δημοφιλέστατο news aggregator της ελληνικής blogόσφαιρας να παύει τη λειτουργία του επειδή (λέει) μια blogger αξίωσε ν' αφαιρεθούν τα feed του blog της από την συγκεκριμένη υπηρεσία και υπαινίχθηκε (λέει) προσφυγή στη δικαιοσύνη επειδή ο διαχειριστής προφασίστηκε ένα κάρο ανόητες δικαιολογίες για να μην το πράξει (περίπτωση mirandolina vs. Vrypan & monitor).

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το μέσον, το blogging εν προκειμένω, καθόλου δεν άλλαξε νοοτροπίες, συμπεριφορές και καθεστώτα. Αντίθετα, τα διόγκωσε και μας τα πέταξε κατάμουτρα. Η ματαιόδοξη φιλαρέσκεια, με όλη τη χολή και το βιτριόλι που συνεπάγεται, ξέφυγαν από τις σάλες των κομμωτηρίων και ξεχύθηκαν στο internet. Έκλασ' η νύφη (mirandolina), σχόλασ' ό γάμος (monitor). Για ν' αποδειχτεί πως η ελληνική μικροblogόσφαιρα έχει την ίδια εικόνα με την υπόλοιπη ελληνική πραγματικότητα: αρπακολλιτζίδικη, εριστική, εγωπαθής και ματαιόδοξη.

Και πολύ ασχοληθήκαμε.

4 σχόλια

Τάδε έφη Ecumene

Χρονια Πολλά Γαλάτη!

Μπράβο για το κείμενο.
Συμφωνώ 100% και προτιμώ
να απέχω απο τέτοια διαφημιστικά κόλπα και βεντετιλίκια.
;)

Τάδε έφη it is

Και πολύ ασχοληθήκαμε... Συμφωνώ κι επαυξάνω... Όσο ασχολούμαστε υπάρχουν, όταν πάψουμε να ασχολούμαστε θα πάψουν και να υπάρχουν.

Τάδε έφη cindaki

Καλημέρα!

Μα δε γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα;

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Ας μου επιτραπεί να διευκρινίσω ότι κάποιοι είναι μίζεροι όπως η πραγματικότητά μας. Ωστόσο, αξιόλογοι δρουν στα blogs δμηιουργώντας κείμενα φοβερά, ποιητικά ή σχολίων. Δεν ομιλώ περί εμού, αλλά είναι τόσοι πολλοί που δε νομίζω να τίθεται το ζήτημα που τονίζεις στο κλείσιμό σου.

Εσείς τι λέτε;