Τι μπελάς!

Περιεργαζόμενοι τις 101 πιο ανόητες στιγμές στον κόσμο της οικονομίας και των επιχειρήσεων το 2006 που δημοσίευσε το CNN Money προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 100 που μοιράστηκαν τη δόξα του Ελληνικού κράτους στο σχετικό κατάλογο, σταθήκαμε στη μακάβρια αχρειότητα της 53ης θέσης: Η Ντίσνεϋ κι ο Γουίνι το αρκουδάκι.



Η Ντίσνεϋ, λοπόν, απαγόρευσε σ' ένα ζευγάρι από τη Βρετανία που έχασαν το μικρό παιδί τους να σκαλίσουν στο μνήμα του τη μορφή του, πολύ αγαπητού στα παιδιά, Γουίνι, ισχυριζόμενη ότι μια τέτοια ενέργεια παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα τα οποία φέρεται να κατέχει. Βέβαια, η Ντίσνεϋ μαζεύτηκε όταν οι χαροκαμένοι γονείς δημοσιοποίησαν το γεγονός, η αθλιότητά της όμως δεν μαζεύεται.



Θα ήταν ωστόσο λάθος να αποδώσουμε την αχρεία αυτη συμπεριφορά σε κάποιους εντελώς αποκτηνωμένους μανατζεραίους της Ντίσνεϋ. Η Ντίσνεϋ έπραξε κάτι στοιχειώδες και αυτονόητο για τον καπιταλιστικό κόσμο όπου ζούμε: προστάτευσε την περιουσία της. Αν, λοιπόν, η προστασία του ιερού δικαιώματος της ιδιοκτησίας οδηγεί τον ιδιοκτήτη σε κτηνώδη συμπεριφορά η οποία καταλήγει να εξεγείρει την κοινωνία, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ριζικά τις απόψεις μας για το πόσο ιερό και απαραβίαστο μπορεί να είναι σε τελευταία ανάλυση το δικαίωμα αυτό.



6 σχόλια

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Το καπιταλιστικό σύστημα όχι μόνο ευνοεί το αυτονόητο, αλλά κατοχυρώνει και ως ατομικές λύσεις οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή όλων και θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Ως οπαδός του p2p αντιλαμβάνεσαι τη θέση μου. Ας μην ξεχνάμε ότι η πειρατεία σώζει τον πολιτισμό κλαι σκοτώνει τους πλούσιους καλλιτέχνες. Εϊναι η ίδια ακριβώς λογική περί τνω πνευματικών δημιουργημάτων.

Τάδε έφη heinz

Ωραίο blog!

Μόνο αυτό έχω να πω Vrennus, μπράβο.

Γράφε εσύ τουλάχιστον γιατί εγώ έχω πέσει σε κατάσταση α-blog-στίας και δεν βλέπω φως.

Τάδε έφη Unknown

Με χαρά σας ξαναβρίσκουμε αγαπητέ heinz και σας ευχόμαστε να ξαναδείτε (και να ξαναδούμε) το φως σας :-)

Τάδε έφη Stathis

Σε βάζω στ αγαπημένα μου...

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Το γάντι θα το σηκώσεις;

Τάδε έφη Unknown

Δείμε, νομίζω ότι δεν θα σηκώσω το γάντι! Επίτρεψέ μου να μην ...περιαυτολογήσω!

Εσείς τι λέτε;