Ιανός


Η Ελλάδα του μόχθου, της σοβαρότητας, του φιλότιμου.


Η Ελλάδα της κακομοιριάς, της αρπαχτής, της σφαλιάρας.

Απλά, ένας Έλληνας Ιανός που τα δυο πρόσωπά του έλαμψαν αυτό το Σαββατοκύριακο.

9 σχόλια

Τάδε έφη Ανώνυμος

Εξαιρετικό! Μια ανάλυση για όλη τη χώρα σε δυο φωτογραφίες και δυο λεζάντες.

Τάδε έφη Θεόδωρος Α.Πέππας

Πιθανόν να μην θεωρήσεις αντικειμενικό το σχόλιό μου ως Ολυμπιακής προέλευσης (!) αλλά όπως δεν νομίζω οτι μιλάς μόνο γιά μιά ομάδα και δυό αθλήματα, ίσως ήταν σκόπιμο να προσθέσεις στην πρώτη περίπτωση προγραμματισμό, οργάνωση και σωστή επιλογή προσώπων και καθορισμό στόχων. Στην δεύτερη περίπτωση, ακριβώς τα αντίθετα

Τάδε έφη Unknown

Φυσικά και δεν αναφέρομαι (μόνο) σε μια ομάδα και δυο αθλήματα και φυσικά οι λεζάντες θα μπορούσαν να είναι πλουσιότερες σε επιθετικούς προσδιορισμούς. Αλλά νομίζω όλοι το πιάσαμε το υπονοούμενο!

Αξίζει, νομίζω, να σημειώσουμε ακόμη, ότι, όπως από τα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού Ιανού αυτό που προβάλλεται και συζητείται περισσότερο (συνολικά κι όχι ευκαιριακά) είναι το ποδοσφαιρικό, το αντίστοιχο συμβαίνει και για τα δυο πρόσωπα της Ελλάδας. Όχι;

Τάδε έφη Θεόδωρος Α.Πέππας

Απόλυτα έτσι, πρώτα γιατί το άλλο θελει δουλειά πολλή, και δεύτερο διότι η αγαπημένη ασχολία του έλληνα είναι να κάθεται και να σχολιάζει πως οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα ή τα κάνουν στραβά (μηδέ όλων ημων των bloggers εξαιρουμένων!) Απλά προτιμώ την αισθητική της γκρίνιας με προβληματισμό, λόγο και σκέψη [ιδε ιστολόγια doncat,οικοδεσπότη και αρκετά-ευτυχώς-παρόμοια]

Τάδε έφη Giasafox

Αν μπορούσαμε να βάλουμε στην πάνω εικόνα λεζάντα:

"Η Ελλάδα των εφήμερων νικών, του απόλυτου ενθουσιασμού, της παραμυθίας"

και στην κάτω:

"Η Ελλάδα του σκεπτικισμού, του σχεδιασμού, της σοβαρότητας (επιτέλους)"

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Τάδε έφη Unknown

Giasafox, αν σας αντιλαμβάνομαι σωστά, η πρότασή σας από τη μια θα αδικούσε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό του οποίου οι νίκες μόνο εφήμερες δεν είναι από την άλλη θα προέβαλλε ως πρότυπο σχεδιασμού και σοβαρότητας το ...καφενείο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού! Αν πάλι το σχόλιό σας είναι απόρροια αντι-παναθηναϊκών αισθημάτων, τότε πάω πάσο!!!

Τάδε έφη doctor

Η απόφαση δολοφονίας της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟ ελήφθη από τον Βαρδινογιάννη στη Ριζούπολη μετά από το 3-0 από τον Ολυμπιακό.

Τις σημερινές επιπτώσεις ας τις καμαρώνει ο ίδιος...

Ο Παύλο-Θεέ-πάρε την ΠΑΕ είναι επαγγελματίας σε όλα και γι'αυτό και έχει επιτυχίες.

doctor

Υ.Γ. Είμαι ΠΑΟΚτσής.

Τάδε έφη Giasafox

Vrennus δε μιλάω για τη συγκεκριμένη ομάδα (παρόλο που είμαι ΟΦΗ), ούτε για τους συγκεκριμένους παίκτες κτλ. Βλέπω τις φωτογραφίες περισσότερο συμβολικά - μεταφορικά.
Ετσι λοιπόν, οι λεζάντες μου νομίζω ταιριάζουν στις φωτογραφίες, αν δούμε τους παικτες ως απλούς Ελληνες πολίτες (και ειδικά αυτούς που βρίσκονται στις κερκίδες).

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Υπέροχη παρατήρηση και σχολιασμός.

Εσείς τι λέτε;