Το Φάντασμα του Αλιόσα

Οι κυβερνητικές κυβερνητικές (sic!) υπηρεσίες της Εσθονίας έπεσαν θύμα οργανωμένη επίθεσης του τύπου distributed denial of service, όπως μπορείτε να πληροφορηθείτε εδώ. Όλοι(;) σπεύδουν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι κρύβεται από πίσω, αλλά γιατί;

Όπως ίσως να γνωρίζετε η κυβέρνηση της Εσθονίας αποφάσισε να διαλύσει το μνημείο των πεσόντων Σοβιετικών (άρα και Εσθονών) στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η κίνηση αυτή, που θεωρήθηκε εχθρική προς τη Ρωσία, προκάλεσε την οργή των πολλών Ρώσων που ζουν στην Εσθονία και όχι μόνον αυτών. Στις διαδηλώσεις που ευλόγως εκδηλώθηκαν για να μην καταστραφεί το μνημείο οι διαδηλωτές μέτρησαν έναν νεκρό και εκατοντάδες τραυματίες. Να σημειωθεί ότι η Εσθονία, όπως κι οι υπόλοιπες Βαλτικές χώρες, έχει κινηθεί ν' «αποκαταστήσει» τη μνήμη όσων πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί εναντίον του Κόκκινου Στρατού, πρωτοπορώντας μάλιστα με την ανέγερση του Μνημείου του Αγώστου Ταγματασφαλίτη. Άναγορεύοντας προφανώς τους Εσθονούς πεσόντες του Κόκκινου Στρατού σε δοσίλογους. Απομένει να εκλέξουν ως πρωθυπουργό τον εγγονό (γιατί το γιο μάλλον δεν προλαβαίνουν) του Εσθονού κουίσλιγκ, έτσι, για να πάψει κι η μοναδικότητα της Ελλάδας σ' αυτό το ζήτημα.

Ύστερ' απ' αυτά, λοιπόν, το πιθανότερο είναι πίσω από την κυβερνοεπίθεση να βρίσκεται το φάντασμα του Αλιόσα και των συμπολεμιστών του και των 23.500.000 ψυχών Σοβιετικών πολιτών που θυσιάστηκαν κατά το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ίσα - ίσα για να μπορούμε εμείς οι «ελεύθεροι» Ευρωπαίοι, μόλις δυο γενιές μετά, ν' αποκαλούμε τους δοσίλογους πατριώτες και τους πατριώτες δοσίλογους.

* Το όνομα Αλιόσα παραπέμπει συνεκδοχικά στον στρατιώτη του Κόκκινου Στρατού, ίσως από το όνομα ήρωα της ταινίας Η Μπαλάντα ενός Στρατιώτη.

,

6 σχόλια

Τάδε έφη Ανώνυμος

Έτσι ξαναγράφονται οι ιστορίες [my ass!], με μνημεία στον Άγνωστο Ταγματασφαλίτη. [Όχι ότι οι Ρώσοι υπήρξαν και καλύτερα παιδιά, αλλά όχι και με τους αλλουνούς. Ενάντια και σ' αυτουνούς, θα το καταλάβαινα. Και η αφρόκρεμα της μπολσεβίκικης Βαλτικής, τα πρώτα χρόνια της ΕΣΣΔ, στην GPU ήτανε...]

Έλληνας "κουσίσλιγκ";

Τάδε έφη Unknown

Θα το αφήσω λιγάκι το περί Έλληνα «κουίσλιγκ» να αιωρείται, δίκην κουίζ. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!

Τάδε έφη Ανώνυμος

Φωτογραφίζεις καμιά... φωτογραφία;

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Ο νικητής γράφει την ιστορία και τώρα οι Λετονοί θέλουν να γίνουν ιστορικοί και νικητές ξεχνώντας το αίμα των άλλων λαών.

Τάδε έφη Unknown

Λοιπόν, η ελληνική μοναδικότητα (δεν γνωρίζω ανάλογη περίπτωση) έγκειται στο γεγονός ότι ο γιος του κατοχικού πρωθυπουργού Ι. Ράλλη, ο Γ. Ράλλης, έγινε πρωθυπουργός κι ο ίδιος. Αυτό, χωρίς την παραμικρή πρόθεση απαξίας του πρώην πρωθυπουργού λόγω ανομημάτων του πατέρα του.

Τάδε έφη Ανώνυμος

Ναι, το είχα ξεχάσει. Μα όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της Κληρονομικής Δημοκρατίας μας [και κατοχικής ενίοτε].

Εσείς τι λέτε;