Παρθενώνες

Μόνο μελαγχολία μου προξένησε η είδηση ότι από το Νοέμβρη το Eurostar θα φέρει κατά 20 λεπτά πιο κοντά το Παρίσι με το Λονδίνο και θα χρειάζεται μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά για να ταξιδέψει από τον Gare du Nord στον St. Pancras International, όταν την ίδια στιγμή, με τη μισή Πελοπόννησο κάρβουνο, η Ελλάδα είχε χωριστεί στα δύο με αφορμή την υποψηφιότητα της κας Φώφης.

Για σύγκριση με τα δικά μας, που το καμάρι των ελληνικών σιδηροδρόμων χρειάζεται άλλες δυο ώρες για το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη, να πούμε ότι η κατ' ευθείαν απόσταση Σταθμού Λαρίσης - Σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης είναι 302 km, ενώ η αντίστοιχη απόσταση Gare du Nord - St. Pancras International είναι 343 km.

Ξέρω, ξέρω, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν βελανίδια. Τώρα, όμως, που αυτοί φτιάχνουν τους δικούς τους Παρθενώνες κάτω από τη θάλασσα εμείς τρώμε τα σκατά τους...

6 σχόλια

Τάδε έφη Μαύρο πρόβατο

Ακόμα χειρότερα: η απόσταση από το Gare du Nord ως το St. Pancras
είναι 492 χλμ...

Τάδε έφη Unknown

Κάτι λιγότερο είναι κι η πραγματική απόσταση Σταθμού Λαρίσης - Σιδ. Σταθμού Θεσσαλονίκης. Οι αριθμοί μου αφορούν κατ' ευθείαν αποστάσεις πάνω στο χάρτη - δηλαδή, στο Google Earth ;-). Αλλά ακόμη κι όταν ολοκληρωθούν τα περιβόητα έργα του ΟΣΕ (ήμουνα νιος και γέρασα) στις τρεισίμιση ώρες θα πέσουμε μόνο... Μήπως ήρθε καιρός να μεταναστεύσω;

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Και όσο η κρατική λειτουργία μένει έτσι, χωρίς να μπορούν οι περιφέρειες να λειτουργούν σχετικά αυτόνομα, τόσο η απόσταση θα μεγαλώνει.

Τάδε έφη ange-ta

Καλησπέρα,

Vrenus

από τις Βροχέλλες.
Εγώ νομίζω, ότι τελικώς εμείς με τα κάρα και αυτοί με τα σούπερ τραίνα, με την ίδια ταχύτητα θα κάψουμε τον πλανήτη μας.
Οπότε ΄"κακοί" δεν είμαστε μόνο εμείς, αλλά και αυτοί, κυρίως επειδή διαθέτουν και την τεχνολογία και τη γνώση και τη δύναμη, να λάβουν μέτρα και να σταματήσουν την κατρακύλα μας.

Και στο βάθος της καρδιάς μου, σκασίλα μου μεγάλη ο χρόνος που απαιτείται για να διανύσει κανείς την απόσταση Gare du Nord ως το St. Pancras.
Οπως λέει και ο γύφτος, θα ξεκινήσω δύο ώρες νωρίτερα.

Ελπίζω να μην σε κακοκάρδισα!

Τάδε έφη Unknown

ange-ta,

Νομίζω πως οι «κουτόφραγκοι», αν και πλεονεκτούν σε τεχνολογικά μέσα, δε μας τη βγαίνουν με τίποτε σε αποτελεσματικότητα στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Πας σε μια πόλη της Ευρώπης (πλην Ελλάδας) και βλέπεις ας πούμε ποτάμια εντελώς αναξιοποίητα: ούτε τα λύματά τους ρίνουν μέσα, ούτε αυτοκινητοδρόμους φτιάχνουν από πάνω, τίποτε! Βλέπεις κάτι ξεχασμένες εκτάσεις μέσα στην πόλη (πάρκα νομίζω τις λένε) αναξιοποίητες, ενώ θα μπορούσαν να εχουν κάτι φοβερά malls, συγκροτήματα μαιζονεττών κλπ. Μιλάμε για χοντρή υπανάπτυξη!

Πέρ' από την πλάκα, οι «κουτόφραγκοι» έχουν ξυπνήσει (όσο έχουν ξυπνήσει, πάντως περισσότερο από 'μάς) εδώ και χρόνια. Οι Άγγλοι πχ. κατάφεραν και καθάρισαν τον Τάμεση. Εμείς στις επόμενες πλημμύρες, που θα οφείλονται στην αποψίλωση των βουνών μας, θα πνιγούμε καθισμένοι στον καναπέ της μαιζονεττάρας μας παρακολουθώντας τα exit poll.

Υ.Γ. Οι αέριες εκπομπές του Eurostar είναι πολύ λιγότερες ανά επιβάτη από τα εναλλακτικά μέσα (αυτοκίνητο, αεροπλάνο). Για το κάρο δεν γνωρίζω, αν και με τις τερατολογίες που ακούμε από διαφόρους για το πόσο επιβαρύνουν οι ...αγελάδες με αέρια θερμοκηπίου ποτέ δεν ξέρεις ;-)

Τάδε έφη ange-ta

αναμφίβολα μας τρώνε στα σημεία, αλλά δεν σημειώνεται ουσιαστική διαφοροποίηση.
Βέβαια, όταν θα καεί ο πλανήτης εμείς θα χουμε βρώμικα ποτάμια, ενώ αυτοί καθαρά.
Τα περί Τάμεση τα ξέρω και στην Γερμανία έζησα 7 χρόνια. Τι έγινε το τόσο υγιές οικολογικό κίνημα της Γερμανίας; Οτι έγινε το κράτος πρόνοιας που είχαν.

"Οι αέριες εκπομπές του Eurostar"
δεν είναι καθόλου μικρότερες από τα κάρα, αντιθέτως! Πίσω από αυτά κρύβονται τα πυρηνικά, που ένας θεός ξέρει τι κίνδυνος είναι για το περιβάλλον και τι εκπομπές κάνει. Η δε διαφοροποίηση ενέργειας σε κάθε επιπλέον klm/hr ταχύτητας είναι απίστευτη!

Αυτή είναι η κρυφή βρώμα της Μπουρζουζίας καλέ μου.

Δεν διαφωνώ περί των ελληναράδων και την πλήρη έλλειψη οικολογικής συνείδησης, μη με παραξηγάς.
Αλλά και οι άλλοι δεν πάνε καθόλου πίσω.
Είδες με τι λύσα στράφηκαν κατά των τελείως αθώων διαδηλωτών στη σύσκεψη για το περιβάλλον των G8!

Θαύμασε τη γερμανική Polizei:
http://www.youtube.com/watch?v=6ZG54Gsf1LQ
Στις ειδήσεις είπανε τον "καπάκωσε" σύμφωνα με τους κανόνες ναυσιπλοϊας

Εσείς τι λέτε;