Ραδιοπειρατές

Γνωρίζετε πως αν ακούτε ραδιόφωνο στη δουλειά παραβιάζετε το νόμο για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων; Όχι; Ε, όταν θα σας φυτέψουν τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να πληρώνετε royalties (με αυτόματη χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας) κάθε φορά που σιγοτραγουδάτε έναν σκοπό, τότε θα το μάθετε για τα καλά!

4 σχόλια

Τάδε έφη Stathis

Είναι παλιό αυτό Vrennus. Μάλιστα έχει γίνει συζήτηση στη χώρα μας με πρόστιμα της ΑΕΠΙ μέχρι και σε τσαγκάρηδες.

Αν θέλεις μπορούμε να το ψάξουμε και να ανακινήσουμε το θέμα.

Τάδε έφη Stathis

Να συμπληρώσω πως τοθέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, με τον τρόπο που αυτό τίθεται τα τελευταία χρόνια από τις πολυεθνικές, έχει να κάνει με το σύνολο της πνευματικής παραγωγής και όχ μόνο με τη μουσική. Έχουν φτάσει στο σημείο να πατεντάρουν ή να προσπαθήσουν να πατεντάρουν είδη ζωικά ή φυτικά είδη ή ακόμη και ανθρώπινα γονίδια.

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Ήταν πράγματι ένα μεγάλο αστέιο όταν ανακοινώθηκε τούτη η είδηση. Εγώ πάντως γέλασα πολύ.

Τάδε έφη Unknown

Πολύ φοβούμαι πως η υπόθεση δεν είναι καθόλου για γέλια, Δείμε. Ο - αντίστοιχος - Βρετανός ανακριτής έκρινε πως η υπόθεση είχε επαρκή βάση για να παραπεμφθεί στο ακροατήριο, κι αυτό είναι αρκετό για να αφαιρέσει κάθε στοιχείο ιλαρότητας. Ήδη. οι επιχειρήσεις πχ. έχουν πια κάθε λόγο να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους ν' ακούν μουσική την ώρα της δουλειάς, για ν' αναφέρω την πιο άμεση συνέπεια. Η βιομηχανία της διασκέδασης (μουσική, ταινίες κλπ.) επιδιώκει ν' ανατρέψει ριζικά τον τρόπο που «καταναλώνουμε» τα εμπορεύματά της προσβλέποντας σε μια λογική τύπου pay-per-view, δηλαδή, να πληρώνουμε κάθε φορά που ακούμε ένα τραγούδι ή βλέπουμε μια ταινία, αντί να πληρώνουμε άπαξ τη στιγμή που αγοράζουμε το CD ή το DVD όπως σήμερα.

Εσείς τι λέτε;