Πονηρός...

...όχι ο βλάχος, αλλά ο Αμερικανο-σουηδο-αχαιός πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ζητεί να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις φημολογούμενες μίζες της Siemens για το διαβόητο σύστημα C4I που εγκαταστάθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πονηρός γιατί τη στιγμή που η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο εδώ όσο και στη Γερμανία απ' όπου ξεκίνησε ο σάλος (όχι φυσικά πως οι ανταγωνιστές της Siemens και της κάθε Siemens πάνε με το σταυρό στο χέρι, έτσι;), τυχόν σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής σημαίνει αυτομάτως διακοπή της δικαστικής έρευνας μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες η Εξεταστική Επιτροπή. Πράγμα που σημαίνει πως θα προκύψουν τρία πορίσματα, ένα που θα καταλογίζει ευθύνες μόνο στη Νέα Δημοκρατία (οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.), ένα που θα καταλογίζει ευθύνες μόνο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. (οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας) και ένα που θα καταλογίζει ευθύνες αλληλεγγύως και εις ολόκληρον και τους δύο (οι υπόλοιποι βουλευτές). Και οποιαδήποτε πιθανότητα να μάθουμε έστω και μέρος της αλήθειας θα πάει περίπατο, μια που έτσι θα δεθούν και τα χέρια της Γερμανικής δικαιοσύνης.

7 σχόλια

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Ζεις με την ελπίδα να μάθεις την αλήθεια, ε; Καλά, καλά... Αλλά ότι θα διακοπεί η δικαστική έρευνα, δεν το ήξερα. Έτσι, καλύπτονται και οι μιζαδόροι.

Τάδε έφη Unknown

Από τη Γερμανική δικαιοσύνη ελπίζω Δείμε ;-) Λες και δεν μπορούμε να φανταστούμε πού διοχετεύτηκαν οι μίζες - γιατί όποιος νομίζει πως δεν υπήρξαν μίζες είνου τουλάχιστον αφελής.

Βλέπεις τι ωραία που μπορείς να προωθήσεις τη συγκάλυψη και ταυτόχρονα να παριστάνεις και τον αδιάφθορο;

Τάδε έφη Ανώνυμος

Εγώ πάντως έχω "τυφλή" εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Όχι για άλλους λόγους, αλλά διότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα... αρχειοθέτησης στον κόσμο. Παράδειγμα; Οι υποκλοπές της Vodafone!!!

ΥΓ. Η γερμανική δικαιοσύνη ψάχνει τις γερμανικές πλευρές του θέματος. Εδώ θα μάθουμε τίποτα ονόματα, θα ακούσουμε τα γνωστά, και, στο τέλος, αρχείο!

Τάδε έφη Ανώνυμος

το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά ούτε εμπιστοδύνη στην τυφλή δικαιοσύνη δεν έχω.
Μετά το θέμα των συμβασιούχων και την εμπλοκή σε αυτό του προέδρου του Α.Π.

Χαμένη γεννιά τραγουδάς, αλλά δεν χορεύεις...

Τάδε έφη βοιωτός

Γιατί οι Γερμανοί να αποκαλύψουν τους εν Ελλάδι ανθρώπους τους -ή εν πάση περιπτώσει μέλη του πολιτικού προσωπικού που τους "χρωστάνε";

Δεν νομίζω ότι θα το πράξουν. Μόνο η πίεση του Τύπου μπορεί να βοηθήσει...

Τάδε έφη Unknown

Κι αν υποθέσουμε, Βοιωτέ, αν, λέω, υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι της Siemens ή των ανταγωνιστών της Siemens είναι άνθρωποι του Τύπου, τότε τι γίνεται;

Τάδε έφη βοιωτός

vrennus,
δεν χρειάζεται να υποθέσουμε. Ετσι είναι. Ομως μόνο η σύγκρουση συμφερόντων οδηγεί στην αποκάλυψη. Αν...

Εσείς τι λέτε;