Press-gr

Με αφορμή την «έφοδο» της αστυνομίας στους φερόμενους ως συντελεστές του press-gr.

Η μοίρα του έλληνα blogger φαίνεται πως είναι η δικαστική περιπέτεια. Δεν γνωρίζω αν οι συντελεστές του press-gr είναι ή όχι εκβιαστές. Δεν έχει σημασία αν είναι ή όχι συκοφάντες (χα!). Αυτό που έχει σημασία είναι πως είτε με παραδοσιακά μέσα είτε με μοντέρνα, η ελευθερία του λόγου φτάνει μέχρι εκεί που θίγονται ισχυρά συμφέροντα. Τα οποία θα κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς της νόμιμης βίας, τους οποίους και ελέγχουν, για να φιμώσουν όποιον περνάει τη γραμμή. Αν, λέω αν, η δικαστική περιπέτεια αποδώσει αθώους τους φερόμενους ως εκβιαστές και συκοφάντες ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Άντε, και στα δικά μας σύντροφοι ή καλή αντάμωση στα γουναράδικα που 'λεγε κι ο σ. Χαρίλαος.

Υ.Γ. Η αστυνομική έρευνα να έγινε παρουσία εισαγγελέα άραγε; Τι λέω τώρα, ε;

Ενημέρωση (10:00 πμ):

Το αστικό κράτος δεν έχει ανάγκη να σε φυλακίσει ή να σε δολοφονήσει προκειμένου να σε φιμώσει. Μπορεί απλά να σε εκμηδενίσει επαγγελματικά και οικονομικά. Ο Ανδρέας Καψαμπέλης που φέρεται ως ιθύνων νους του press-gr, λέγεται πως ήδη έχασε τη δουλειά του ως διευθυντής σύνταξης στον «Κόσμο του Επενδυτή». Χωρίς να υπάρχει (ακόμη;) κατηγορία εναντίον του, μόνο με τη ρετσινιά του εκβιαστή. Και δεν μπορώ να μη θυμηθώ τον επαγγελματικό και οικονομικό εκμηδενισμό που υπέστη παλιότερα ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, όταν στο καινούργιο τότε περιοδικό του «01» υπαινίχθηκε πως προβεβλημένος υπουργός της τότε κυβέρνησης μπορεί και να διήγαγε, ως νέος, ερωτική ζωή που δεν ήταν, ας πούμε, ευθυγραμμισμένη με τα τρέχοντα κοινωνικά στερεότυπα.

Ενημέρωση (4:30 μμ):

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ήδη το Υπουργείο Δικαιοσύνης(;) προετοιμάζει νομοθετικό πλαίσιο για το καθεστώς λειτουργίας των blog! Διαβάστε σχετικά στις Θεαμαπάτες & Δικτυώματα. Ήμαρτον! Μετά τον διαβόητο τρομονόμο λοιπόν, θα έχουμε και blog-ονόμο. Ίσως μάλιστα να χρειαζόμοαστε και την άδεια του οικείου παραρτήματος ασφαλείας για να ποστάρουμε - πιθανόν και για να σχολιάσουμε. Την ίδια στιγμή που κάποιοι που μαγνητοφωνούν κρυφά συνομιλίες με τους φίλους τους για να τους κάνουν ρόμπα κατόπιν γίνονται περίπου εθνικοί ήρωες (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Ως γνωστόν, όμως, αυτό που ενοχλεί την εξουσία δεν είναι ούτε οι συκοφαντίες, ούτε οι εκβιασμοί, είναι η μη ελεγχόμενη διάδοση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Αγαπητοί συνιστολόγοι και συνιστολογίζοντες έχετε το νου σας, αν χτυπήσει το κουδούνι σας τα χαράματα δεν θα είναι ο γαλατάς.

Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί και πρέπει καθημερινά ν' αποδεικνύεις πως δεν είσαι ελέφαντας, είναι προφανές πως το ύφος και ήθος του press-gr δεν συμβαδίζει με την αισθητική μου, όμως το ήθος και το ύφος των αστυνομικων εφόδων αυτού του είδους συμβαδίζει ακόμη λιγότερο.

4 σχόλια

Τάδε έφη Ανώνυμος

Άστα αδελφέ.. έλεγα προχθές σε κάτι δικούς μου που δεν έγραψε η πλειοψηφία του τύπου κάτι από το δελτίο τύπου τους.. δεν πειράζει ρε θα το βάλετε στο πρες τζι άρ και θα το δουν εκατοντάδες χιλιάδες...


Τελικά το αντάρτικο.. έχει τέλος

το καλή αντάμωση στα γουναράδικα νομίζω ότι το λεγε ο Αρης Βελουχιώτης..

Έχεις προσκληθεί σε βλογοπαίγνιδο..
Δεν σε υπολόγισα επειδή μπαίνεις αραιά και που...
Αλλά τώρα σε είδα..

Τάδε έφη Ανώνυμος

Το "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" το έλεγε πράγματι ο Βελουχιώτης, όπως λέει και ο προλαλήσας. [Με την έννοια ότι αν τους έπιαναν θα τους έγδερναν το τομάρι...]

Τα υπόλοιπα τα έχουμε πει, διαφωνοσυμφωνώντας.

Θα δείξει... Πάντως, μια χαρά δουλεύει το σύστημα. Γιατί και το press-gr ΔΕΝ ήταν εκτός...

Τάδε έφη Ανώνυμος

Είναι πραγματικά λυπηρό το ό,τι ο "Κόσμος του Επενδυτή" πρόλαβε και τον απέλυσε,καταργώντας έτσι στην πρξη το τεκμήριο αθωοώτητας.Κι είναι λυπηρό διότι τουλάχιστον 2 εκ των αρθογράφων του,διατηρούν ιστολόγια-το ένα είναι του διευθυντή Φελέκη βέβαια.

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Το θέμα, φίλε μου, είναι ότι όταν η κριτική αρχίσει να παίζει και όταν η φωνή κριτικής του κόσμου ενώνεται, τότε διαμορφώνονται σκέψεις και συνειδήσεις και τούτο ενοχλεί. Για πρώτη φορά, η "δημοκρατία" σε όλο τον κόσμο και το νομικό της οπλοστάσιο, στάθηκαν ανίκανες να προβλέψουν την επέκταση του διαδικτύου. Και η πλάκα είναι ότι έχουν να αντιμετωπίσουν το ίδιο το "δημοκρατικό" νομικό σύστημα, που επιτάσσει ελευθερία (βλ. στις ΗΠΑ που ιστολόγος αθωώθηκε από την κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή ο δικαστής δέχτηκε το δικαίωμα απόκρυψης πηγής πληροφόρησης ως δημοσιογραφικό απόρρητο) και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το διαδίκτυο και τους υπολογιστές. Ο νέος νόμος πρέπει να συνεχίσει να προωθεί τις νέες τεχνολογίες και αυτή θα είναι η αδυναμία του, εκτός αν υπήρξε κάποια πίεση μετά την πρόσφατη λογισμική συμφωνία Κράτους και του κυρίαρχου του λογισμικού.

Εσείς τι λέτε;