Ο βρεγμένος στη βροχή

Από τη στιγμή που:

  1. Η Ελλάδα από το 1946 μέχρι το 1991 αναγνώριζε επίσημα ένα ομόσπονδο κράτος στα πλαίσια της τότε Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας με την ονομασία (Σοσιαλιστική) Δημοκρατία της Μακεδονίας.
  2. Από το 1992 και μετά που το ομόσπονδο αυτό κράτος ανεξαρτητοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας από περισσότερα από 100 κράτη - μέλη του Ο.Η.Ε., μεταξύ αυτών και από τέσσερα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  3. Η λεγόμενη «ενδιάμεση συμφωνία» του 1995, σύμφωνα με την οποία η χώρας μας δεσμεύεται να μην εμποδίζει την εισδοχή της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή ονομασία της, ισχύει ακόμη.
  4. Η διπλωματία των Η.Π.Α. έχει ως πρώτο στόχο την εισδοχή στο ΝΑΤΟ τόσο της Αλβανίας όσο και της πΓΔΜ, ώστε να ολοκληρωθεί το «βαλκανικό τόξο» που θα κράτα τη Ρωσία μακρυά από τη Μεσόγειο.
Τότε, οτιδήποτε κι αν επιτύχει η Ελληνική διπλωματία στην αποψινή σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι θα είναι τεράστια επιτυχία. Αν δεν επιτύχει τίποτε, τίποτε δεν είχε για να χάσει.

3 σχόλια

Τάδε έφη βοιωτός

Η μόνη μάχη που χάθηκε είναι αυτή που δεν δόθηκε.

Τάδε έφη Ανώνυμος

Κι αυτοί οι σκοπιανοί πήγαν και παίξαν τα ρέστα τους στον "Μεγάλο Μπους"! Πολύ κακοί οι σύμβουλοί τους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού...

Τώρα, το τι πέτυχε ο περιφερόμενος θίασος της ελληνικής διπλωματίας, θα το δείξει η... νεκροψία...

Τάδε έφη Unknown

Νομίζω πως η κυβέρνηση των Σκοπίων κινήθηκε ακριβώς με τον τρόπο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική διπλωματία. Και πέτυχε ανάλογα αποτελέσματα! Η ελληνική πλευρά απλώς έκανε το αυτονόητο. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η ελληνική διπλωματία θεωρούσε ότι ένα «όχι» συνεπάγεται τη συντέλεια του κόσμου είναι μια σημαντική πρόοδος.

Εσείς τι λέτε;