Αντηλιακός

Ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος. Όπου «κλήμα», η ηλιακή ενέργεια και στραβομάρα της, το υψηλότατο κόστος της. Στο ρόλο του γάιδαρου, ο παρεμπιπτόντως αμόδιος και για το περιβάλλον Υφυπουργός Δημοσίων Έργων.

Όπως διαβάζουμε, μια απόφαση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εμποδίζει όσους εγαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα στα σπίτια τους να διαθέτουν έναντι αμοιβής την περίσσεια της ηλεκτρικής ενέγεια που παράγεται στο δίκτυο! Επιπλέον, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να εγκαθίστανται φωτοβολταϊκές κυψέλες σε σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια, που μέχρι τώρα επαφίετο στη διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέχγου, γεγονός που αφήνει απ' έξω τα περισσότερα νησιά! Την ίδια στιγμή που οι κουτόφραγκοι δίνουν ολοένα και περισσότερα κίνητρα στους πολίτες τους να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα στα σπίτια τους και βεβαίως να πωλούν την περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Επειδή βέβαια είμαι καλός άνθρωπος προτιμώ να πιστεύω πως η πρόθεση του υπουργείου ήταν να προστατεύσει όσους εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στα σπίτια τους από το να θεωρηθούν οι εγκαταστάσεις αυτές ...βιομηχανικές! Και η τυπική νεοελληνική τσαπατσουλιά κι η αγραμματοσύνη των υπηρεσιακών παραγόντων να προκάλεσαν αυτόν τον τραγέλαφο. Όπως και να 'ναι πάντως, πάντοτε θα υπήρχε το ενδεχόμενο κάποιο Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων να χαρακτηρίσει φοροφυγάδες τους δύστυχους πολίτες που θα είχαν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στις ταράτσες τους επειδή ...δεν θα είχαν δηλώσει έναρξη επιτηδεύματος και δεν θα είχαν θεωρημένα βιβλία και στοιχεία - μην το γελάτε, κάπως έτσι την έπαθαν και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων προπό που εισέπρατταν λογαριασμούς Δ.Ε.Η. και Ε.ΥΔ.Α.Π.!

Δεν βαρυέσαι, στου κουφού (κατά δήλωσή του) την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα! Εδώ έπεσε ολόκληρο φτύσιμο (ξέρετε, τα περί Κυότο κλπ.) κι αυτοί καμώνονταν ότι βρέχει...

Εσείς τι λέτε;