Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Αν είσαι ένας τυχαίος τσιγγάνος, οδηγείς αγροτικό στα δυτικά προάστια και δεν σταματήσεις σε μπλόκο της αστυνομίας, και άοπλος να είσαι θα φας μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, ο δε ο φονιάς σου μάλλον θα τη βγάλει καθαρή ισχυριζόμενος ότι η σφαίρα «εξοστρακίστηκε». [1]

Αν είσαι γνωστός μουσικοσυνθέτης, πρώην σύζυγος γνωστής τραγουδίστριας και νυν γνωστής τηλεπαρουσιάστριας, οδηγείς ακριβό αυτοκίνητο στα νότια προάστια και δεν σταματήσεις σε δύο μπλόκα της αστυνομίας, ακόμη κι αν έχεις όπλο στο αυτοκίνητό σου το πολύ - πολύ να κατηγορηθείς για απείθια ενώ στα βραδυνά δελτία ειδήσεων θα σου ζητήσει και συγγνώμη ο αρχισυνδικαλιστής των αστυνομικών για τον «υπερβάλλοντα ζήλο των συναδέλφων του. [2]

4 σχόλια

Τάδε έφη Ανώνυμος

Τι πρέπει να κάνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις;
Να είναι αυστηρή ή να είναι εφεκτική;
Αν απαντήσουμε σε αυτό λύνεται το πρόβλημα.
Αν η αστυνομία ήταν από παράδοση πολύ αυστηρή θα είχε παγιωθεί μια ισόνομη συμπεριφορά προς τους πολίτες.
Ομως στην Ελλάδα με τόσους ευαίσθητους πολίτες η αστυνομία έχει ένα περιθώριο δράσης από να σε σκοτώσει έως να μην σε αγγίζει ενώ διαπράττεις κακουργήματα επειδή ανήκεις σε ομάδες αναρχικών κ.λπ. φυντανιών.
Από την άποψη αυτή αφού τους παρέχεται η δυνατότητα οι αστυνομικοί -όπως σχεδόν όλοι και κυρίως οι ευαίσθητοι- θα πατήσουν τον αδύνατο και θα γλείψουν τον επώνυμο.

Τάδε έφη Unknown

Δυσκολεύομαι να σας παρακολουθήσω Ρ.Ρ. Θέλετε να πείτε ότι ο τσιγγάνος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι δεν ήταν «ευαίσθητος πολίτης»; Μήπως ότι το ζεύγος Καρβέλα - Πάνια συμμετέχει «σε ομάδες αναρχικών κλπ. φυντανιών»; Σημασία έχει ότι η αστυνομία οφείλει να τηρεί πρώτ' απ' όλα εκείνη τους νόμους και να αντιμετωπίζει κάθε πολίτη με τον ίδιο τρόπο. Αυτό όλοι γνωρίζουμε ότι δεν συμβαίνει.

Τάδε έφη Ανώνυμος

χθες όμως την φάγανε τη φυλάκα!!

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Το θέμα είναι ότι οι δικαστές συνήθως τάσσονται με το πλευρό των αστυνομικών, ενισχύοντας περαιτέρω τη ρατσιστική και απάνθρωπη στάση τους. Και όταν καταδικάζονται αστυνομικοί, οι ποινές τους είναι τόσο χαμηλές ώστε μόνο παραδειγματισμός που δεν επιτυγχάνεται.

Σχετικά με τους καλλιτέχνες, τι να πω, νομίζω ότι η Ελλάδα γελάει μαζί τους.

Εσείς τι λέτε;