Εξαγωγές

Όλο γκρινιάζουμε ότι η Ελλάδα δεν εξάγει τίποτε. Ορίστε!
Η αναταραχή που συγκλονίζει την Ελλάδα ξεχύνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δημιουργώντας ανησυχίες για ένα γενικευμένο ξέσπασμα οργής κατά των κυβερνήσεων, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη και της εκτίναξης των δεικτών ανεργίας.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης και επεισόδια ελληνικής προέλευσης έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, το Μπορντό, την Κοπεγχάγη, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη και τη Βενετία, και όχι μόνο. Σε όλη την ήπειρο έχουν ξεπηδήσει δικτυακοί τόποι και blogs για να μεταδόσουν το κάλεσμα σε διαμαρτυρία.

10 σχόλια

Τάδε έφη Ανώνυμος

Σκοτώθηκε που λέτε από αστυνομικούς ένας 15χρονος στην Αυστραλία, στην στυγνή, καπιταλιστική, νεοφιλελεύθερη Αυστραλία.
Περιμένω να δω τα επεισόδια και τον εμπρησμό της Μελβούρνης...

Τάδε έφη Ανώνυμος

@Ρ. Ρίγκαν: Μόνοι οι εμπρησμοί έχουν για σένα σημασία;

Τάδε έφη Ανώνυμος

Αμέσως-αμέσως οι φτωχοί αυστραλοί κέρδισαν 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με εμάς. Επίσης και άπειρο χρόνο που τον αξιοποίησαν καλύτερα από το να ακούν όλα τα λαμόγια και τους παπάρες στα παράθυρα.
Είναι να μην με ενδιαφέρουν;

Τάδε έφη Unknown

Μάνι-μάνι αποτιμήσατε το κόστος των ζημιών Ρ.Ρ. Μόνο που δεν υπολογίσατε ότι το κόστος αυτό γυρνάει σε πραγματική αύξηση του ΑΕΠ μέσω του τζίρου σε τζαμάδες, αλουμινάδες κλπ. επομένως οι Αυστραλοί τίποτε δεν κέρδισαν.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε λαός αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στο φόνο ενός πολίτη από την αστυνομία. Για τους Αυστραλούς έσταξε η ουρά του γαϊδάρου. Για τους Άγγλους η εν ψυχρώ δολοφονία στο μετρό εκείνου του δυστυχή Βραζιλιάνου ήταν κάτι το φυσιολογικό. Οι Αμερικανοί έκαψαν το L.A. για το φόνο ενός μικροπαραβάτη. Και εμείς την Ερμού για τον απρόκλητο φόνο ενός 15χρονου. Βέβαια, τόσο στο L.A. όσο και σε μας εδώ το φονικό ήταν απλώς η αφορμή και όχι η αιτία, κάτι που δεν φαίνεται να σας απασχολεί Ρ.Ρ. Αν σας φαίνεται υπερβολική η αντίδρασή μας γιατί δεν πάτε να ζήσετε στο Λονδίνο ή τη Μελβούρνη;

Τάδε έφη Ανώνυμος

Συγνώμη πώς είπατε;
Θα φύγω εγώ το 98% για να μείνετε εσείς;
Υπερβολικό και ατυχές.

Οσο για τα υπόλοιπα ή προσπαθείτε να περισώσετε την τελευταία μπάζα για να μην μπείτε σόλο μέσα -που είναι και το πιθανότερο ή είστε και ρατσιστής και ιδεαλιστής καθώς φαίνεται να πιστεύετε στο DNA κάθε λαού κ.λπ.

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Κι όχι μόνο. Άκουσα στο BBC ότι ενδέχεται να έρθουν και Ιταλοί αναρχικοί...

Τάδε έφη Unknown

Υπερβολική η προτροπή μου όσο και το δικό σας 98%, αγαπητέ Ρ.Ρ. Τα υπόλοιπα δεν τα κατάλαβα, και το αν πιστεύω σε DNA λαών κλπ. φαιδρότητες φαίνεται από τα γραφόμενα μου.

Τάδε έφη Ανώνυμος

"Για τους Αυστραλούς έσταξε η ουρά του γαϊδάρου. Για τους Άγγλους η εν ψυχρώ δολοφονία στο μετρό εκείνου του δυστυχή Βραζιλιάνου ήταν κάτι το φυσιολογικό".

Εδώ δεν αποδίδετε συλλογικά σε λαούς ομοιότροπες αντιδράσεις που προφανώς δεν έχουν σχέση με τις υλικές συνθήκες αλλά με την ιδιαιτερότητα κάθε λαού;

Αυτό συνεκδοχικά σημαίνει ότι υπάρχει μια ουσία/ένα DNA/κάτι σε κάθε λαό που τον διαφοροποιεί από τους άλλους. Ή κάνω λάθος πάλι;

Τάδε έφη Unknown

Προφανώς και οι λαοί δεν είναι ένας άμορφος χυλός. Προφανώς κάθε λαός έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους τρόπους να εκδηλώνεται εξωτερικά και εσωτερικά (να αντιδρά «ομοιότροπα») στα γεγονότα. Δεν είναι αυστηρά και μόνο γεωγραφική η διάκριση των λαών. Αν αυτό για σας σημαίνει ότι υπάρχει κάποιας μορφής «ουσία» ή ένα φανταστικό DNA σε κάθε λαό, τότε θα σας έλεγα να αναζητήσετε το DNA κάθε λαού στην ιστορία του.

Τάδε έφη ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Πάντα είχα την απορία την τελευταία δεκαετία στην ανταγωνιστική ΚΑΙ τουριστικά Τουρκία όταν καιγόντουσαν ποικιλοτρόπως από "αντιτουριστικές" ενέργειες τα μικρασιατικά παράλια και η Πόλη πως το CNN τάκανε όλα γαργάρα. Μετά άκουσα τις δηλώσεις στήριξης του τουρισμού από τον Καραμανλή προς τα κεί με πολλά λεφτά και θυμήθηκα το κλασσικό.
Θέλεις σε κάθε έγκλημα να βρείς το δολοφόνο ,ακολουθα τα λεφτά που πήγαν.
Κι όπου ακουτε πολύ ανένδοτο μάλλον ευένδοτο υπολόγιζέ τον.

Εσείς τι λέτε;