Ναυτίλος

Αντί νέου post, και με αφορμή την εκ νέου επικράτηση του Ούγκο Τσάβες στις εκλογές της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας (πόσο μ' αρέσει αυτό το Μπολιβαριανή) παραπέμπτω στο χθεσινό Ναυτίλο της «Ελευθεροτυπίας» (του Στάθη), τον οποίο προσυπογράφω και με τα δυο χέρια!

Υ.Γ. Προσυπογράφω και την προμετωπίδα του άρθρου (που αναφέρεται στο Μ. Ανδρουλάκη)!

6 σχόλια

Τάδε έφη ο δείμος του πολίτη

Έχω λίγες διαφωνίες με το άρθρο. Ωστόσο, η νίκη είναι πολύ σημαντική. Η πλάκα είναι ότι εκεί που μετά το τέλος του σοσιαλισμού στην Ευρώπη οι ΗΠΑ νόμιζαν ότι κυριάρχισαν στον κόσμο, ξαφνικά εμφανίστηκε μία τριτοκοσμική χώρα, μα τόσο πλούσια που σήκωσε αριστερό κεφάλι. Μη κομμουνιστική, μα τόσο λαϊκή -με τα εκεί δεδομένα- που αποτελεί απειλή. Ζήτω στον Μπολιβάρ. Βρες το σχετικό ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου να δεις το άμεσο όραμα του Τσάβες.

Τάδε έφη Ναυαγός

Εκεί που η φτώχεια ανθίζει, εκεί που τα προβλήματα πνίγουν τους πολίτες πάντα κάποιοι θα βρίσκονται να κάνουν αριστερές, ή δεξιές επαναστάσεις. Αυτό έχουμε συνηθίσει σήμερα να το αποκαλούμε νίκη της Δημοκρατίας. Μετά από χρόνια ανακαλύπτουμε ότι οι αριστεροί ή δεξιοί ηγέτες της δημοκρατίας δεν είναι καθόλου δημοκρατικοί. Και οι πολίτες έχουν βουτήξει πάλι στο φαύλο κύκλο της ανέχειας.

Τάδε έφη Unknown

Το αίτημα για μια αξιοπρεπή ζωή, πρώτ' απ' όλα, θα είναι πάντοτε επίκαιρο, ιδιαίτερα όταν οι υποσχέσεις ότι τάχα «κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις (να πιάσεις την καλή, δηλαδή)», αποδεικνύονται φούμαρα.

Νικά η Δημοκρατία μόνο όταν οι πολίτες ελέγχουν διαρκώς τους ηγέτες. Δημοκρατία και εν λευκώ επιταγές, ή έστω υπό τετραετή, πενταετή ή άλλη προθεσμία, δεν συμβιβάζονται.

Τάδε έφη it is

Δεν κατάλαβα τι εννοεί για τον Ανδρουλάκη...
Κατά τ'άλλα δυστυχώς έχω συνηθίσει να κρατάω μικρό καλάθι...

Τάδε έφη Unknown

@ it is
Είναι καλό να κρατάς μικρό καλάθι: μπορεί να γεμίσει πιο εύκολα ;-)
Το σχόλιο για τον Ανδρουλάκη είναι περιπαικτικό. Μάλλον επειδή ο Μίμης έχει επιβιώσει (πολιτικά) ακροβατώντας σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους.

Τάδε έφη it is

Α τώρα το'πιασα... τ'ότι ήταν περιπαικτικό το κατάλαβα :P το λογοπαίγνιο δεν είχα πιάσει ;)
Για το καλάθι, μακάρι να γεμίσει θα το δούμε εν καιρώ :)

Εσείς τι λέτε;