Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας!

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά!

Και καλά κάνει.

Να μην ξεχνά όμως και τι σημαίνει Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη (σήμερα το λέμε «Κεντροαριστερά», είναι πιο πολύ της μοδός).

Να θυμηθούμε, λοπόν, μερικά σημεία από την πρόσφατη ιστορία μας.

Το περιβόητο Ιδιώνυμο θεσμοθετήθηκε από τον Ελ. Βενιζέλο. Η κυβέρνησή του στέλνει το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων (του Πλαστήρα) να βοηθήσει τους «Λευκούς» αντεπαναστάτες μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο ίδιος, μάλλον στην πλέον ατυχή στιγμή του, εισηγείται την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον Ιωάννη Μεταξά.

Ο Πλαστήρας, πάλι, στέλνει το εκστρατευτικό σώμα στην Κορέα το 1952 να βοηθήσει τους συμμάχους στον πόλεμο κατά του κομμουνισμού (όλα κι όλα, δυο φορές προσπάθησε ο άνθρωπος). Επί πρωθυπουργίας του καταδικάζονται σε θάνατο και εκτελούνται ο Μπελογιάννης κι οι σύντροφοί του.

Η ...σοσιαλιστική μας κυβέρνηση τώρα, είναι αυτή που νομοθετεί τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος με το περιβόητα Άρθρο 4. Είναι αυτή που ιδρύει τα ΜΑΤ και ΜΕΑ (για μια Ελλάδα νέα) και εφαρμόζει τις Επιχειρήσεις Αρετή. Είναι η κυβέρνηση των μέτρων λιτότητας αλλά και αυτή που της επισημοποιεί τη μίζα («είπαμε να κάνει ένα δωράκι στο εαυτό του, αλλά όχι κι έτσι»). Στην ...εκσυγχρονιστική της φάση εισάγει τον τρομονόμο και την στρατιωτικοποίηση των αστυνομικών σωμάτων. Εισηγείται τον μοντέρνο λαϊκό καπιταλισμό στην χώρα μας προαναγγέλλοντας, προεκλογικά, έκρηξη του χρηματιστηρίου, προς μεγάλη τέρψη των αετονύχηδων.

Και το κερασάκι στην τούρτα. Ποιος ήταν πρωθυπουργός όταν άρχισε, πρακτικά, ο Εμφύλιος; Μα ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου φυσικά, ο ίδιος που έστειλε 20 χρόνια μετά στην Κύπρο το Γ. Γρίβα να βάλει μπρος την ΕΟΚΑ Β', με τα γνωστά σ' όλους μας αποτελέσματα...


Εγκαθετότητες θα μου πείτε. Σύμφωνοι, αλλά, βλέπετε, μ' αρέσει να σκανδαλίζω τους απανταχού προοδευτικούς δημοκράτες φίλους!

2 σχόλια

Τάδε έφη Giasafox

Μα αγαπητέ vrennus
στην Ελλάδα δεν έχει κυβερνήσει ποτέ αριστερή ή "κεντροαριστερή" κυβέρνηση (και μάλλον ούτε πρόκειται)

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που συνέχισε την νεοφιλελεύθερη(?) πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του Μητσοτάκη???

Οσο για τους επιθετικούς προσδιορισμούς "προοδευτικός" και "δημοκράτης", χρησιμοποιούνται πλέον από κάθε πολιτικό που σέβεται τον εαυτό του.

(Εξάλλου, όταν λέει κάποιος ότι είναι αριστερός συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι και προοδευτικός)

Κωστής

Υ.Γ.
Αν δε βαριέσαι, θέλω την άποψη σου για αυτό ΕΔΩ

Τάδε έφη ATHENA

ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΣΦΗΝΑ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.

http://screwexitpoll.blogspot.com/2007/09/t-poll.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ …

(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)

ΠΡΟΩΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Εσείς τι λέτε;